ΑΘΗΝΑ
14:13
|
02.05.2024
Η υπόθεση κινήθηκε από τη Νικαράγουα η οποία ζητεί από τη Χάγη να εμποδίσει το Βερολίνο να παρέχει όπλα και άλλη στήριξη στο Ισραήλ.
Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ τις κατηγορίες της Νικαράγουας, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο «διευκολύνει τη διάπραξη γενοκτονίας» εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας παρέχοντας πολιτική και στρατιωτική στήριξη στο Ισραήλ.

Η Μανάγουα ζητεί από τους δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου με έδρα τη Χάγη να επιβάλουν έκτακτα μέτρα ώστε να εμποδίσουν το Βερολίνο να παρέχει όπλα και άλλη βοήθεια στο Ισραήλ.

«Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς της Νικαράγουας», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φίσερ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η Γερμανία δεν παραβίασε ούτε τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία ούτε το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα το αποδείξουμε ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Η Νικαράγουα θα παρουσιάσει σήμερα τα επιχειρήματά της και αύριο Τρίτη 9 Απριλίου θα ακολουθήσει η Γερμανία.

Σε κείμενο 43 σελίδων προς το Δικαστήριο η Μανάγουα αναφέρει ότι το Βερολίνο παραβιάζει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τη Γενοκτονία, η οποία καταρτίστηκε το 1948 μετά το Ολοκαύτωμα.

«Στέλνοντας στρατιωτικό υλικό και διακόπτοντας τη χρηματοδότηση της UNRWA», της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, «η Γερμανία διευκολύνει τη διάπραξη γενοκτονίας», καταγγέλλει η Νικαράγουα. Παράλληλα τονίζει ότι «η Γερμανία διατηρεί με τη χώρα αυτή (σ.σ. το Ισραήλ) μια, όπως την χαρακτηρίζει, προνομιακή σχέση, η οποία θα της επέτρεπε να επηρεάσει με ωφέλιμο τρόπο τη συμπεριφορά της».

Η Μανάγουα ζητεί από το Διεθνές Δικαστήριο να λάβει έκτακτα μέτρα μέχρι να εξετάσει σε βάθος την υπόθεση, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο είναι «απαραίτητο και επείγον» με δεδομένο ότι διακυβεύεται η ζωή «εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα