ΑΘΗΝΑ
13:17
|
02.05.2024
Σε δήλωσή του ο Χαρίτσης υποστηρίζει πως την ευθύνη της επιχείρησης συγκάλυψης και τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις την έχει η κυβέρνηση.
Νέα Αριστερά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επέρριψε το απόγευμα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς», Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.α.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Χαρίτσης υποστηρίζει πως την ευθύνη της επιχείρησης συγκάλυψης, τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στην σύνθεση της ΑΔΑΕ και την παρακώλυση της διερεύνησης από τη βουλή την έχει η κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως αυτός  «σχεδίασε την επιχείρηση της συγκάλυψης, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης».

Αλέξης Χαρίτσης

Ο Χαρίτσης σχολίασε ακόμη ότι «με την πρωτοφανή τους αλαζονεία, πίστεψαν ότι θα ξεμπέρδευαν», για να τονίσει ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ «γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης και άνοιξε τον δρόμο στην ΑΔΑΕ να πράξει το προβλεπόμενο και επιβαλλόμενο από το Σύνταγμα καθήκον της». «Να ενημερώσει τα θύματα των υποκλοπών». «Συγκάλυψη τέλος. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει, το δίκιο πρέπει να νικήσει. Και θα νικήσει», προσθέτει.

Ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς αναφέρει ακόμα ότι βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες και πως υπήρχε «σε όλες τις συζητήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους διαπιστώνοντας «μια κοινή, εξαιρετικά έντονη, ανησυχία» για την «κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα».

«Η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών, πολιτικών, δημοσιογράφων, υπουργών ακόμα και της ηγεσίας του Στρατεύματος, αλλά κυρίως οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου για να πέσει πέπλο σιωπής απασχολούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εκθέτουν τη χώρα μας και αποτελούν μια ανοιχτή πληγή στο σώμα της δημοκρατίας μας» καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης στην ανακοίνωση.

Την Παρασκευή, το Συμβούλιο της Επικρατείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως έγινε εν μέρει δεκτή η αίτηση ακυρώσεως κατά πράξης του Προέδρου της Α.Δ.Α.Ε., με την οποία απορρίφθηκε το από 7.9.2022 αίτημα του αιτούντος, ευρωβουλευτή και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, να του γνωστοποιηθούν, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 4 και 9 του άρθρου 5 του ν. 2225/1994, η εισαγγελική διάταξη και ο πλήρης φάκελος με το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα