ΑΘΗΝΑ
09:29
|
03.05.2024
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με μητέρα 14χρονου μαθητή, η οποία αποκάλυψε ότι οι μαθητές κάνουν ιδιωτικά τηλεκπαίδευση.
Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Γαύδο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ακριτική Γαύδο βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης και εκεί επεσήμανε μια ανακολουθία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν τήρησε την υπόσχεσή του για τηλεκπαίδευση στα γυμνασιόπαιδα της Γαύδου», επισημαίνει ο κ. Κασσελάκης.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελακη:

«Πριν από ένα χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε δημόσια στους ακρίτες της Γαύδου ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα του νησιού θα έχουν τηλεκπαίδευση, ώστε να μπορούν μένοντας στον τόπο τους, να λαμβάνουν από το Κράτος την εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι συνομήλικοί τους», επισημαίνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετα την επίσκεψη στην Κρητη

Όπως ανέφερε, κατά την επίσκεψή του στη Γαύδο, συνάντησε και την Έφη Γεωργακά, μητέρα του 14χρονου Νικόλα και της 13χρονης Κέλλυ, για να δει «αν ο πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του». «Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε», κατέληξε ο Στεφανος Κασσελάκης.

«Από το κράτος, από το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν τίποτα. Κάνουν όμως τα παιδιά τηλεκπαίδευση ιδιωτικά, με καθηγητές ιδιωτικά» αποκάλυψε στον Στέφανο Κασσελάκη η μητέρα των δύο εφήβων. Όπως είπε, η ίδια είχε θέσει το ζήτημα αρχικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία είχε απαντήσει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ενώ την επόμενη χρονιά είχε πάει στο νησί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όμως ήδη τα παιδιά είχαν μείνει από απουσίες στο γυμνάσιο που ήταν γραμμένα στην Κρήτη» εξήγησε. «Το υπουργείο απαντούσε ότι δεν γίνεται να ανοίξει σχολείο» σημείωσε η κ. Γεωργακά.

«Με άλλα λόγια είναι συνειδητή επιλογή να ερημωθεί το νησί» σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Αυτό ακριβώς. Εγώ προσπαθούσα να τους δώσω να καταλάβουν ότι εμάς εδώ είναι ο τόπος μας. Το αγαπάμε αυτό το μέρος. Για να συνεχίσει να ζει αυτό το μέρος πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις. Αν δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, δεν θα έρθουν παιδιά ποτέ» τόνισε η κ. Γεωργακά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να λύσει το θέμα του σχολείου «γιατί θα ζητούσαν μετά πολλά χωριά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα