ΑΘΗΝΑ
22:00
|
01.05.2024
«Το σιωνιστικό καθεστώς θα τιμωρηθεί και η Αμερική είναι υπεύθυνη για την επίθεση του καθεστώτος αυτού στην ιρανική πρεσβεία και πρέπει να λογοδοτήσει».
Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Φαϊσάλ Μικντάντ είχε σήμερα στη Δαμασκό ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση διαβουλεύσεων που είχε στο Σουλτανάτο του Ομάν.

Ο Ιρανός υπουργός έφθασε στη Δαμασκό ακριβώς μία βδομάδα μετά την ισραηλινή πυραυλική επίθεση που ισοπέδωσε το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό προκαλώντας (κατά νεότερο απολογισμό) το θάνατο 16 ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο Ιρανοί στρατηγοί.

Ευχαρίστησε τον Σύρο ομόλογο για την καταδίκη της επίθεσης από τη συριακή κυβέρνηση αλλά και την απόφασή να μεταβεί στο χώρο του βομβαρδισμένου προξενείου λίγη ώρα μετά την πρωτοφανή επίθεση.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων,IRNA, ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε πως η «τρομοκρατική πράξη από το σιωνιστικό καθεστώς απέδειξε πως το καθεστώς δεν συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανονισμούς και τις ανθρωπιστικές αξίες» και πως «σίγουρα θα υποστεί τιμωρία».

«Λέω δυνατά από τη Δαμασκό πως το σιωνιστικό καθεστώς θα τιμωρηθεί και η Αμερική είναι υπεύθυνη για την επίθεση του καθεστώτος αυτού στην ιρανική πρεσβεία και πρέπει να λογοδοτήσει» τόνισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Σύρο ομόλογο.

Ο Χοσεΐν Αμιρ Αμπντολαχιάν εκτίμησε τη στάση της συριακής κυβέρνησης τονίζοντας πως για το Ιράν «η ασφάλεια της Συρίας είναι η δική μας ασφάλεια». Προέβλεψε δε πως η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου οδεύει προς το τέλος της.

Ο Φαϊσάλ Μικντάντ από την πλευρά του τόνισε πως οι χώρες τους δεν αναγνωρίσουν το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ και πως από την αρχή είχαν επισημάνει πως αυτό «το εγκληματικό καθεστώς δεν ακολουθεί διεθνείς κανονισμούς ή τη Χάρτα του ΟΗΕ».

Στη συνέχεια ο Ιρανός υπουργός συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα