ΑΘΗΝΑ
16:56
|
30.04.2024
Συνάντησε κατοίκους της Τήλου, άκουσε τα προβλήματά τους και μετέβη στη Ρόδο για να συμμετάσχει σε φόρουμ για τον τουρισμό.
Ο πρωθυπουργός κατά την ολιγόωρη επίσκεψη στην Τήλο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη αστραπή στο νησάκι της Τήλου και στη Ρόδο πραγματοποιεί σήμερα, από το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Παππά, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Μίκα Ιατρίδη.

Συναντώντας κατοίκους της Τήλου, ο Μητσοτάκης συζήτησε μαζί τους τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Δημαρχείο του νησιού.

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήλου

«Αποδείξατε ότι είναι ένα έργο και μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία. Προφανώς μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το έργο αυτό να μπορεί να αναπαραχθεί και σε άλλα νησιά αυτού του μεγέθους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ανακύκλωση στο 100%, έτσι ώστε να μηδενίσουμε πρακτικά τα απορρίμματα τα οποία κατευθύνονται προς ταφή, είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός», είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, αναφερόμενος στο πιλοτικό πρόγραμμα Just Go Zero Tilos, που έχει μηδενίσει την ταφή απορριμάτων.

Στη συνέχεια, η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση με την οποία ο περιφερειακός ΦοΔΣΑ αναλαμβάνει τη διαχείριση του προγράμματος.

Το απόγευμα, επιστρέφοντας στη Ρόδο συνάντησε αντιπροσωπεία πολιτών και στις 20.00 απόψε αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο φόρουμ «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis» σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.

Το φόρουμ «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis» είναι η πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση που γίνεται με πρωτοβουλία του λόμπι των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην Ε.Ε., HOTREC, και τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου . Στη διάρκεια του φόρουμ θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής που ανατρέπουν τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρηματικότητας, επηρεάζουν τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές των ταξιδιωτών, κάνουν πολύπλοκες τις αποφάσεις των επενδύσεων και δυσκολεύουν τη διαχείριση των τουριστικών προορισμών.

Κατά τις εργασίες του Φόρουμ, θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί η Κοινή Διακήρυξη της Ρόδου για την Kλιματική Aλλαγή και τον Ευρωπαϊκό τουρισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα