ΑΘΗΝΑ
12:01
|
10.05.2024
Με το αποψινό βίντεο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκλεισε το μάτι στους ακροδεξιούς υπουργούς που ανησυχούν πως δεν θα γίνει η καταστροφική επίθεση στη Ράφα.
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία περίοδο που φουντώνουν τα παζάρια στο Κάιρο για πιθανή συμφωνία προσωρινής εκεχειρίας και απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων με ανταλλαγές εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανάρτησε απόψε βίντεο από το γραφείο του διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει «ημερομηνία  επίθεσης» στη Ράφα της νότιας Γάζας σε μία προφανή προσπάθεια να καθησυχάσει τους ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησής του που θέλουν να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο να παζαρεύεται στο παρασκήνιο εκεχειρία «διαρκείας».

Σε βίντεο που ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε πως η «επιχείρηση στη Ράφα» θα γίνει γιατί «είναι απαραίτητη» για τη «νίκη».

Και ο Λαπίντ στην Ουάσιγκτον

Ωστόσο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός Γιαίρ Λαπίντ που βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον δήλωσε απόψε πως συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν την «επείγουσα ανάγκη για λύση στη Γάζα».

Υποστήριξε πως η επίτευξη μίας συμφωνίας για τους ομήρους είναι «δύσκολη» αλλά εφικτή.

Εξέφρασε επίσης «ανησυχία» για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα (που ο ισραηλινός στρατός την προκάλεσε) και αναφέρθηκε στην ανάγκη «να αποφευχθούν περαιτέρω τραύματα» στα παλαιστινιακά εδάφη της περιοχής, (που έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκλειστική συνέντευξη στον «Dr.Phil» έδωσε ο Νετανιάχου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα