ΑΘΗΝΑ
06:16
|
06.05.2024
Πηγές του ΥΕΘΑ ανέφεραν πως «ουδέν ζήτημα» υπάρχει και πως πρόκειται για «ακατάσχετη σεναριολογία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράγοντες του υπουργείου Άμυνας διαψεύδουν απόψε δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek που αναφέρει ως πολύ πιθανή την αποστολή ελληνικών F-16 στην Ουκρανία.

Ειδικότερα πηγές του ΥΕΘΑ ανέφεραν πως «ουδέν ζήτημα» υπάρχει και πως πρόκειται για «ακατάσχετη σεναριολογία».

Το δημοσίευμα εστίασε στην πρόσφατη απόφαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια για «ριζική αναμόρφωση» των ενόπλων δυνάμεων με προτεραιότητα στην ενδελεχή επανεκτίμηση της πολεμικής της αεροπορίας.

«Εχουμε πολλούς και διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών. Έχουμε F-4s, Mirage 2000-5s, Block 30 F-16s, Block 50 F-16s, Block 52 F-16s, Viper F-16s και Rafales. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι» είχε πει τότε ο Δένδιας, προσθέτοντας πως Mirage 2000-5 και τα Block 30 F-16 μπορούν να πωληθούν».

Το αμερικανικό περιοδικό θύμισε επίσης πως η κυβέρνηση του Ουκρανού Προέδρου Βλοντίμιρ Ζελένσκι ζητά εδώ και καιρό μαχητικά δυτικής κατασκευής για να ενισχύσει την ικανότητά του να αμφισβητήσει τον στόλο της Ρωσίας και τα F-16.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις πληροφορίες του περιοδικού που φέρουν βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα