ΑΘΗΝΑ
07:01
|
02.05.2024
Ο Μητροπολίτης ζήτησε την ακύρωση της συναυλίας των Rotting Christ, αφού «οι ιδέες τους για τον Χριστό αποστασιοποιούνται από την Εκκλησία».
Μητροπολίτης Ξάνθης κατά Σάκη Τόλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το περασμένο Σάββατο (6/4) στην πόλη της Ξάνθης ήταν προγραμματισμένη εμφάνιση του Σάκη Τόλη για την προώθηση του προσωπικού του project, όμως η συναυλία αυτή δεν πέρασε χωρίς αντιδράσεις.

Σε μια ακόμη κίνηση σκοταδισμού, ο Μητροπολίτης ζήτησε να ακυρωθεί η συναυλία των Rotting Christ, όμως όταν αυτόν δεν έγινε, αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για βλασφημία και βάζοντας στο στόχαστρο την επιχείρηση που φιλοξενούσε το live.

Η ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ενημερώνει τους πιστούς Χριστιανούς για τις ενέργειές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Παντελεήμονος σχετικά με την πρόσφατη μουσική εκδήλωση των SAKIS, TOLIS +613, οι οποίοι συμμετέχουν και στο συγκρότημα Rotting Christ, που όπως αναφέρει αποτελεί βλασφημία έλαβε χώρα στην επιχείρηση «ΜΙΣΙΡΛΟΥ».

Ο Σεβασμιώτατος εγκαίρως κάλεσε στο γραφείο τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ζήτησε την ματαίωση της εν λόγω εκδηλώσεως, διότι αποτελεί βλασφημία της πίστεως, και μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή επι το επισημότερον. Η εκδήλωση δυστυχώς πραγματοποιήθηκε.

Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει την λύπη της και καταδικάζει την ενέργεια. Οι εν λόγω κύριοι υιοθετούντες τις περί Χριστού απόψεις του συγκροτήματος αποστασιοποιούνται από την Εκκλησία.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Πογκρόμ του Κιέβου κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Έκκληση του Κύριλλου για διεθνή συμπαράσταση

Συνάντηση Κουτσούμπα-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Η «Άπειρη Αξιοπρέπεια» και ο μετα-ανθρωπισμός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα