ΑΘΗΝΑ
16:49
|
03.05.2024
Η μεγάλη μετάβαση στο επίκεντρο των συζητήσεων με τη συμμετοχή Ζελένσκι, Μπαρόζο, Τζεντιλόνι και δεκάδων ξένων προσωπικοτήτων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έναρξη του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, του πλέον επιδραστικού ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα θα κηρύξει σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Συμεών Τσομώκος, Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, η ένατη ετήσια συνάντηση του Φόρουμ έχει τον τίτλο «Η Μεγάλη Μετάβαση» και θα επικεντρωθεί στις πολύπλευρες μεταβάσεις που βιώνει ο κόσμος μας σήμερα. «Πιστεύουμε πραγματικά ότι ο κόσμος αλλάζει ριζικά σε τομείς όπως η γεωπολιτική, το κλίμα, η τεχνολογία κ.ά. Βρισκόμαστε σε μια πολύ μεγάλη μετάβαση και γι’ αυτό το κύριο θέμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι: “The Great Transition”» επεσήμανε ο ίδιος.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 ομιλητές από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρκ Μουσάρ, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Τζέικομπ Μιλάτοβιτς, η Βασίλισσα Ντάνα της Ιορδανίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι και ο Επίτροπος για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση Όλιβερ Βαρχέλι. Θα παρευρεθεί επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο επί μία δεκαετία πρώην Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν και η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Μαρίγια Γκάμπρελ, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση της Μολδαβίας Κριστίνα Γερασίμοφ, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι, η ηγέτιδα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Σβιατλάνα Τσιχανόφσκαγια, ο υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας Μπεσάρ Κάντια, η υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Μιλένα Στόιτσεβα και ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Φίλιπ Ιβάνοβιτς.

Το παρών αναμένεται να δώσουν όλοι οι σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και επιχειρηματικής πρωτοπορίας της χώρας. Ειδικές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη με αφορμή τη συμπλήρωση της εμβληματικής επετείου των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αλλά και για τα 20 χρόνια από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Μέσα από τις συζητήσεις και την ανταλλαγή επιχειρημάτων, το Φόρουμ θα επιδιώξει να αναζητήσει απαντήσεις σε ορισμένα από τα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον κόσμο μας, καθιστώντας τον έναν κόσμο σε κρίσιμη μετάβαση: τη μετατροπή της κλιματικής αλλαγής σε κλιματική κρίση, την αναζωπύρωση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και τη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου, την ανάδυση νέων επαναστατικών τεχνολογιών, το αποτύπωμα των οποίων δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί επαρκώς, την επάνοδο της λογικής του πολέμου, αλλά και το μέλλον της δημοκρατίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα