ΑΘΗΝΑ
07:07
|
03.05.2024
Η φωτογράφιση καλλιτεχνών σε ρόλο 12 Αποστόλων για το περιοδικό Koita Magazine προκάλεσε αίσθηση με επίκεντρο τον πρόεδρο του ΣΕΗ.
Ο Σπύρος Μπιρμπίλας σε έναν διαφορετικό ρόλο φωτογράφισης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί η φωτογράφηση γνωστών ανδρών ηθοποιών και καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων ο βουλευτής της «Πνεύσης Ελευθερίας» και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, για το περιοδικό Koita Magazine.

Το πρωτότυπο φωτογραφικό αφιέρωμα του περιοδικού είχε θέμα «12 Απόστολοι: Ταξίδι στην Ιστορία και την Πνευματικότητα. Ιούδας, Λάζαρος και Βαραβάς».

Με αυτή την αφορμή το περιοδικό υποστηρίζει πως επιχειρεί να προσκαλέσει το αναγνωστικό κοινό του «να εξερευνήσει την πνευματική κληρονομικά και την Ιστορία» που ενώνει τον κόσμο των 12 Αποστόλων με τον σημερινό.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας σαν Άγιος Ανδρέας

Υποστηρίζει επίσης πως μέσα από το φωτογραφικό αφιέρωμα επιχειρείται να αναδειχθεί η «πολυμορφία των προσωπικοτήτων και των πεπραγμένων των αποστόλων» και η συνεχής προσπάθεια για μετάδοση του μηνύματος της πίστης και της αγάπης.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην φωτογράφιση,  εκτός από τον Σπύρο Μπιρμπίλα στο ρόλο του Αγίου Ανδρέα, είναι ο Γιώργος Καρκάς στο ρόλο του Ιούδα, ο Μάνος Πετούσης σαν Πέτρος, ο Περικλής Λιανός σαν Ιάκωβος, ο Κωστής Σαββιδάκης σαν Βαραβάς και ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης σαν Λάζαρος.

Ο Μπιμπίλας μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τη φωτογράφιση αυτή περιορίστηκε να δηλώσει πως οι αρνητικές αντιδράσεις για το θέμα προέρχονται κυρίως από «στενόμυαλους ανθρώπους».

Και πρόσθεσε: «Η τέχνη είναι για όλους, κανένας δεν μπορεί να βάλει χαλινάρι στην τέχνη ή να πει σε κάποιον γιατί εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο μέσω της τέχνης, γιατί αυτό δείχνει ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα