ΑΘΗΝΑ
04:49
|
12.05.2024
Προέβλεψε πως οι μάχες με τη Χαμάς θα χρειαστούν χρόνο, προβλέποντας πως τα σημερινά παιδιά στο γυμνάσιο θα συνεχίζουν να πολεμούν εκεί, στη Δυτ.Οχθη και…
Ο Ισραηλινός υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου, Μπένι Γκαντς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ετοιμοπόλεμος για την εξαπόλυση της επικείμενης γενικής χερσαίας επίθεσης στη νοτιότερη πόλη της Γάζας, Ράφα, εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ο Ισραηλινός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Μπένι Γκαντς.

Ο Γκαντς, που συμμετέχει στο μικρό υπουργικό συμβούλιο πολέμου διαβεβαίωσε πως ο στρατός θα μπει στη Ράφα και θα επιστρέψει στην πόλη Χαν Γιούνις και πως ο στρατός θα διατηρήσει πλήρη «επιχειρησιακή ελευθερία» σε όλο τον παλαιστινιακό θύλακα.

Μπένι Γκαντς

«Η νίκη θα έρθει βήμα-βήμα, είμαστε καθ’οδόν και δεν θα σταματήσουμε» είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σντερότ.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως η Χαμάς έχει ήδη ηττηθεί στρατιωτικά αλλά οι μάχες μαζί της θα χρειαστούν χρόνο. «Τα παιδιά που τώρα είναι στο γυμνάσιο, θα πολεμήσουν στη Λωρίδα της Γάζας, όπως επίσης στην Ιουδαία και Σαμάρια (σ.σ. εννοεί την κατεχόμενη Δυτική Όχθη) και στον Λίβανο» είπε ο πρώην επιτελάρχης του ισραηλινού στρατού και πρώην υπουργός Άμυνας.

Ο Γκαντς πρόσθεσε πως το θέμα της στρατολόγησης Υπερορθόδοξων Εβραίων  τάχθηκε κατά της συνέχισης εξαίρεσής τους από τη στρατιωτική θητεία τονίζοντας πως όποιο θέλουν να εγκαταλείψουν την «αξία της θητείας που χρειάζεται η ασφάλεια και πιέζει για εξαιρέσεις, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα