ΑΘΗΝΑ
19:52
|
30.04.2024
Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί «ένα δίκτυο [υπηρεσιακών] κέντρων κατά μήκος των συνόρων της χώρας μας τα οποία ελέγχονται από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας«, δήλωσε η Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο καταγγέλλει ότι το ΝΑΤΟ ενισχύει τις δυνατότητές του σε κυβερνοεπιθέσεις και επιχειρήσεις πληροφόρησης εναντίον της Ρωσίας, αξιοποιώντας επιχειρησιακά κέντρα γειτονικών χωρών.

«Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει τις στρατιωτικές της ικανότητες με το βλέμμα στραμμένο στον ρωσικό χώρο πληροφοριών, για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο», υποστήριξε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν ένα δίκτυο [υπηρεσιακών] κέντρων που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της χώρας μας – Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία – και ελέγχονται από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας [των ΗΠΑ]», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Στο μέλλον, θέλουν να εμπλακούν με τη Μολδαβία και δυστυχώς τη Γεωργία, όπου δημιουργούνται και θα δημιουργηθούν κυβερνο-εργαστήρια για να παρέχουν επιχειρησιακή και τεχνική υποστήριξη σε ομάδες και προσωπικό της κυβερνητικής διοίκησης ή των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων του μπλοκ».

Σύμφωνα με την διπλωμάτη, τα κέντρα αυτά χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση και τη συλλογή δεδομένων πληροφοριών, την επεξεργασία σεναρίων για την εκτέλεση πληροφοριακών- τεχνολογικών “επιθέσεων” εναντίον κρίσιμων εγκαταστάσεων των υποδομών πληροφοριών της Ρωσίας.

«Όλα αυτά αποτελούν απόδειξη ότι οι δυτικές χώρες, κρυμμένες πίσω από τα συνθήματα περί “προστασίας των αξιών”, χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών ως εργαλεία του υβριδικού πολέμου που εξαπολύθηκε κατά της Ρωσίας», είπε.

Η Ζαχάροβα τόνισε πως η Ρωσία και η πλειονότητα των αναπτυσσόμενων κρατών του Παγκόσμιου Νότου ακολουθούν διαφορετικές αρχές και προσεγγίσεις, υποστηρίζοντας τον σχηματισμό ενός δίκαιου και ισότιμου συστήματος παγκόσμιας ασφάλειας πληροφοριών, ενώ τάσσονται υπέρ της ίσης συμμόρφωσης με τους κανόνες σε αυτόν τον τομέα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση που θα διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις αρχές ισότητας των κρατών και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές τους υποθέσεις και θα συμβάλει στην πρόληψη και ειρηνική επίλυση συγκρούσεων στη χρήση των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών», είπε η Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα