ΑΘΗΝΑ
09:51
|
03.05.2024
Οι δύο πολιτικοί που ξεκίνησαν την πολιτική τους καριέρα από το ΛΑΟΣ στόλισαν ο ένας τον άλλο με χαρακτηρισμούς ταιριαστούς.
Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο ξύλο που δεν έπαιξαν σήμερα οι (παλιοί γνώριμοι πολιτικά) υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, στην ολομέλεια της Βουλής.

Οι δύο πολιτικοί έβγαλαν τα «εσώψυχά» τους στη φόρα «στολίζοντας» ο ένας τον άλλο με λεξιλόγιο του συρμού και χαρακτηρισμούς όπως «ψεύτη», «γλείφτη του συστήματος» και άλλα.

Με αφορμή το κοινό (πολιτικά) παρελθόν τους στο ΛΑΟΣ από όπου ξεκίνησαν αμφότεροι την πολιτική τους καριέρα, ο καβγάς των δύο ανδρών ξεκίνησε με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που εντείνει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Άδωνης Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος, τότε που ξεκίνησαν σαν βουλευτές του ΛΑΟΣ

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αποδοκίμασε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου λέγοντας πως ο υπουργός Υγείας «κατάντησε το ΕΣΥ σαν τα μούτρα του» με αποτέλεσμα ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης να αντιδράσει λέγοντας πως ο Κυριάκος Βελόπουλος ήθελε να γίνει το 2014 ευρωβουλευτής της Ν.Δ. αλλά τον «έκοψε» ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ποιος ξέρει καλύτερα από εμένα πόσο παρακαλούσες τον Σαμαρά να κατέβεις ευρωβουλευτής το 2014; Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι σε έκοψε ο Σαμαράς όταν ήταν να πας στο Κάραβελ. Άρα κοροϊδεύεις τον κόσμο. Σε εμένα θα μιλάς με σεβασμό γιατί εγώ σε ξέρω. Παρακαλούσες και σε κόψανε και σου έκατσε τώρα να γίνεις πρόεδρος κόμματος».

Η φράση αυτή πυροδότησε την «έκρηξη» του Κυριάκου Βελόπουλο που ανταπάντησε στον Άδωνη Γεωργιάδη με την ακόλουθη φράση:

«Δεν μπορεί ο κουβαλητής του συστήματος να λέει ότι εγώ παρακαλούσα. Εγώ αρνήθηκα στον Σαμαρά γιατί δεν έκανε την ΑΟΖ και τότε. Εμένα δεν θα μου κουνάς το δάχτυλο, γιατί όταν σε φτύνουν νομίζεις ότι βρέχει».

Στη συνέχεια τον «στόλισε» με τους χαρακτηρισμούς «λασπολόγος, υβριστής και γλείφτης του συστήματος» προσθέτοντας ότι σήμερα «η Ν.Δ. είναι η ντροπή της Δεξιάς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα