ΑΘΗΝΑ
11:16
|
30.04.2024
Ο Κρίστοφερ Ρέι δεν περιόρισε τις απειλές για επιθέσεις στις ΗΠΑ μόνον έναντι τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και έναντι Ρωσίας και Κίνας.
Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχίες για ενδεχόμενες επιθέσεις ξένων χωρών ή τρομοκρατικών ομάδων στις ΗΠΑ, είτε με τη μορφή κυβερνοεπιθέσεων, είτε με τακτικές μαφίας, εξέφρασε σήμερα ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι σε εκδήλωση του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου στην Ουάσιγκτον.

Ο Ρέι υποστήριξε πως η υπηρεσία του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή και ματαίωση τέτοιων σχεδίων κάνοντας λόγο για τον κίνδυνο «συντονισμένης επίθεσης από τρομοκρατικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος Χορασάν», που θεωρείται παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους».
«Ξένοι τρομοκράτες, όπως ο ΙSIS, Al Qaida και τα παρακλάδια τους έχουν ανανεώσει τα καλέσματα για επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων στις ΗΠΑ και αλλού στη Δύση με δηλώσεις και προπαγανδιστικό υλικό» συνέχισε ο Ρέι ενώ ένα μήνα πριν ο ε.α. στρατηγός Φρανκ Μακένζι μιλώντας στο ABC News προειδοποίησε πως οι απειλές τρομοκρατικών οργανώσεων θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη γιατί «θα δοκιμάσουν να τις πραγματοποιήσουν».

Ωστόσο ο διευθυντής του FBI δεν περιορίστηκε στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Έβαλε στο «κάδρο» και ισχυρούς γεωπολιτικούς αντιπάλους των ΗΠΑ με πρώτη τη Ρωσία την οποία κατηγόρησε πως έχει βάλει στόχο «υποθαλάσσια καλώδια» που είναι «κρίσιμα για τις διεθνείς τηλεπικοινωνίες». Πρόσθεσε πως η Μόσχα «επενδύει πολύ στις κυβερνο-επιθέσεις» γιατί είναι «ένα ασύμμετρο όπλο» αλλά και στη στοχοποίηση «κρίσιμων υποδομών».

Στο ίδιο «κάδρο» έβαλε και την Κίνα εκφράζοντας ανησυχία για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις με το επιχείρημα πως το Πεκίνο διατηρεί «το μεγαλύτερο πρόγραμμα του είδους στον κόσμο που είναι ενεργό διεθνώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα