ΑΘΗΝΑ
21:33
|
30.04.2024
Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτίμησε πως θα ληφθούν αποφάσεις για γεωτρήσεις το 2025 και ίσως γίνουν το 2026.
Αλεξάνδρα Σδούκου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γεωτρήσεις σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ ως το 2025 προέβλεψε σήμερα η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στη διάρκεια παρέμβασής της σε συζήτηση στο Φόρουμ των Δελφών σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της «πράσινης» μετάβασης  στον τομέα της Ενέργειας.

Η Σδούκου εκτίμησε πως ο επιχειρήσεις θα μπορούν να αποφασίσουν περί ερευνητικών γεωτρήσεων το 2025 προκειμένου οι πρώτες να γίνουν ένα χρόνο μετά.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη του σχεδίου ερευνητικών γεωτρήσεων στην Ελλάδα ανέφερε πως πέρσι ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες σε παραχωρημένες περιοχές και πως το προσεχές διάστημα αναμένονται η ανάλυση των δεδομένων.

Ερωτηθείσα για τη χρήση φυσικού αερίου στο πλαίσιο της «πράσινης μετάβασης» η Σδούκου απάντησε με ερώτηση λέγοντας: «Αν έχουμε τελικά παραγωγή φυσικού αερίου προτιμούμε να εισάγουμε ή να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας αποθέματα;».

Στη συνέχεια υπενθύμισε τα βήματα που έχουν ολοκληρωθεί σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση στην πορεία προς την πράσινη μετάβαση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν  η Managing Director και Country Manager της Energean στην Ελλάδα Κατερίνα Σάρδη, η CEO του ΔΕΣΦΑ Maria Rita Galli, ο CEO της HelleniQ Upstream, HELLENiQ ENERGY Τάσος Βλασσόπουλος, ο Secretary General, East Mediterranean Gas Forum, Αίγυπτος Osama Mobarez και ο Managing Director, Fannon Global Advisors, Η.Π.Α. Frank Fannon.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα