ΑΘΗΝΑ
03:27
|
02.05.2024
Ο εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε πως έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα υψηλής επαγρύπνησης για πιθανή επίθεση από το Ιράν σε συνεργασία με τους εταίρους τους.
Ισραηλινοί στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσε απόψε πως αν και δεν υπάρχει αλλαγή στις οδηγίες προς τους  πολίτες, οι ένοπλες δυνάμεις «παραμένουν σε κατάσταση υψηλής επαγρύπνησης» αναμένοντας μία «πιθανή επίθεση» από το Ιράν.

Ντάνιελ Χαγκάρι

«Θα μιλήσω για τις προετοιμασίες μίας επίθεσης από το Ιράν. Πρώτα από όλα δεν υπάρχει καμία Αλλαγή στις οδηγίες της Διοίκησης του Εσωτερικού Μετώπου. Είμαστε σε επαγρύπνηση και είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια και συνεχώς αξιολογούμε την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι για επίθεση και άμυνα χρησιμοποιώντας μία ποικιλία δυνατοτήτων που διαθέτει ο στρατός και είμαστε έτοιμοι και με τους στρατηγικούς εταίρους μας».

Ο Χαγκάρι πρόσθεσε πως ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, ο στρατηγός Έρικ Κουρίλα, είναι στο Ισραήλ από σήμερα το πρωί και πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις βλέποντας πρώτα τον γενικό επιτελάρχη, στρατηγό Χέρτζι Χαλεβί.

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Χαγκάρι, στο επίκεντρο της συνάντησής του τέθηκαν «οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή».

Ο Χαγκάρι πρόσθεσε με νόημα πως εάν υπάρξει αλλαγή στην κατάσταση «το κοινό θα ενημερωθεί αμέσως».

Νωρίτερα δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως η Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας ανακοίνωσε σε Δήμους και Κοινότητες πως θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ιρανικής επίθεσης μέσα στις επόμενες μέρες. Δόθηκε δε η σύσταση τα όποια μέτρα ληφθούν να τηρηθούν «με ψυχραιμία» .

Στη συνέχεια ο Χαγκάρι δικαιολόγησε τη δολοφονία τεσσάρων μικρών παιδιών και τριών ενηλίκων γιων του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Ισχυρίστηκε πως ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική δραστηριότητα που δεν προσδιόρισε.

Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο…

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εμφανίστηκε σε αεροπορική βάση στο Νότιο Ισραήλ και δήλωσε πως η κυβέρνηση και ο στρατός είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.

«Όποιος μας κάνει κακό, θα ανταποδώσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά», ανέφερε σε δηλώσεις ο Νετανιάχου, μετά από επίσκεψη στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ στο νότιο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα