ΑΘΗΝΑ
16:47
|
01.05.2024
«Ανανεωθήκαμε και τώρα χτίζουμε τη μεγάλη προοδευτική κεντροαριστερή παράταξη που χρειάζεται η χώρα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από το Φόρουμ των Δελφών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η ευθύνη μου είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μπροστά μία νέα κυβερνητική ομάδα όπως επίσης και ένα πρόγραμμα, και αυτό ακριβώς κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στο  9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υποστηρίζοντας πως η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας θα κλείσει.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η απόσταση με τη Ν.Δ. θα κλείσει πολύ γρήγορα μέσα στον επόμενο μήνα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να εκπλήξουμε την Ευρώπη και τη χώρα στην επόμενη εκλογική διαδικασία», υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για «ψεύδη» όσον αφορά τόσο τα τελευταία γεγονότα, όπως το «δυστύχημα των Τεμπών» ή το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, όσο και για τα φορολογικά, καθώς όπως είπε, «υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους καθαρά για λόγους μάρκετινγκ» αλλά έγινε το «αντίθετο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η χώρα είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης, όσο και επενδύσεις, ενώ είναι προτελευταία σε ότι αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για την αντιμετώπιση της ύφεσης» είπε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε μια σημαντική περίοδο πέντε ετών να φέρει αποτελέσματα. Ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα για τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, δεν ελέγχεται η αγορά εργασίας, ενώ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στο κράτος δικαίου«Δεν λύνουν τα πραγματικά προβλήματα. Είναι καλοί στο μάρκετινγκ» παρατήρησε. «Ευτυχώς, τώρα είμαστε καλοί στο μάρκετινγκ και εμείς» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πού τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του, αν είναι δηλαδή πιο κοντά στα παραδοσιακά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ισπανίας και της Γερμανίας ή περισσότερο κοντά στα πιο ριζοσπαστικά όπως οι Podemos και το κόμμα του Μελανσόν ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως πρόκειται για ένα ζήτημα ταμπελών. «Όταν οι πολίτες ξυπνούν το πρωί και σκέφτονται πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, δεν τρώνε ταμπέλες. Δεν τρώνε την κεντροαριστερά ή τη ριζοσπαστική αριστερά για πρωινό» είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρατήρησε ότι αν η Ελλάδα ήταν μια δυτική χώρα που λειτουργούσε σωστά, δεν θα είχαμε την πιο ακριβή κατοικία στην Ευρώπη«Χρειαζόμαστε ριζικές λύσεις για να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα» είπε σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λύσει τα τεράστια ζητήματα μόνο η ρύθμιση της golden visa και του Airbnb. «Ίσως θα έπρεπε να είμαστε μόνο κεντροαριστεροί, αλλά χρειαζόμαστε ριζικές λύσεις» πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε αναπάντητο το περί «κωλοτούμπας» που του είπε ο δημοσιογράφος, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε το μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να σας υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί αυτό που η γερμανική λιτότητα επέβαλε στη χώρα μετά την ανικανότητα των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι άνθρωποι ήταν στα πρόθυρα της πείνας και της αυτοκτονίας. Ήθελαν μια διέξοδο. Έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα την εντολή να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί. Πήγε, προσπάθησε και παρά τις αλλαγές στην πορεία έφερε όχι μόνο ένα μαξιλάρι που ακόμη και η Standard and Poors λέει ότι είναι πολύ μεγάλο για μια οικονομία αυτού του μεγέθους – μαξιλάρι που παρεμπιπτόντως δεν έχει μεγαλώσει ο Μητσοτάκης – αλλά και το καλύτερο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους στην ιστορία των δυτικών οικονομιών. Έτσι μπόρεσε να αντέξει η χώρα στην πανδημία και πολλές γεωπολιτικές κρίσεις» υπογράμμισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι μπόρεσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση που προκάλεσαν άλλες κυβερνήσεις. Ανανεωθήκαμε και τώρα χτίζουμε τη μεγάλη προοδευτική κεντροαριστερή παράταξη που χρειάζεται η χώρα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Άλλωστε με τους ξένους επενδυτές, εγώ μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα από ό,τι οι αντίπαλοί μου» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα που έχει πετύχει στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι να μείνει στην Ελλάδα και την πολιτική σκηνή της. «Μακροπρόθεσμα» ήταν η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Κασσελάκης σημείωσε ότι «έχουμε αντίθετες απόψεις σε όλα από τον Τραμπ. Το μόνο για το οποίο συμφωνούμε είναι η πολιτική για την Κίνα. Εγώ δεν γυρίζω την πλάτη μου στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι πρέπει να σταματήσει. «Ο δυτικός κόσμος χρειάζεται να παράσχει όλη τη βοήθεια που χρειάζεται η χώρα ενάντια σε έναν καταπιεστικό νταή. Δεν θέλω να πηγαίνει από την Ελλάδα στρατιωτική βοήθεια, παρά μόνο μόνο ανθρωπιστική».

Σχετικά με τη συζήτηση περί ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας, δήλωσε υπέρ μιας «μετάβασης» από την «διατλαντική εξάρτηση» στην «ανεξαρτησία της στρατιωτικής ικανότητας της Ευρώπης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα