ΑΘΗΝΑ
04:27
|
26.05.2024
«Δεν θα σιωπήσουμε στην εμπλοκή της Γερμανίας και της Ε.Ε. στη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα» τονίζει το ΜέΡΑ25.
Γερμανοί αστυνομικοί εμποδίζουν τη διεξαγωγή του παλαιστινιακού συνεδρίου στο Βερολίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον βίαιο τερματισμό της διοργάνωσης παλαιστινιακού συνεδρίου στο Βερολίνο με συνδιοργανωτή το ΜέΡΑ25 και κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα το κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη καταγγέλλει το κόμμα με ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει τις βίαιες ενέργειες της γερμανικής αστυνομίας που είχε από νωρίς αποκλείσει το χώρο του συνεδρίου κόβοντας ακόμη και το ρεύμα (!) ώστε να σαμποτάρει την πραγματοποίησή του και τονίζει πως και με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια η γερμανική κυβέρνηση αποκάλυψε ξανά «το απεχθέστερο πρόσωπό της».

Καταγγέλλει επίσης την προσαγωγή ενός μέλους της οργάνωσης «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» μόνον και μόνον επειδή κρατούσε πλακάτ που έγραφε «Jews against genocide».

Στηλιτεύει επίσης την κρατική καταστολή και τη στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις γερμανικές αρχές όπως είναι η ελευθερία λόγου για την οποία υποτίθεται πως κόπτεται το Βερολίνο όταν αφορά τις πιθανές παραβιάσεις σε αντίπαλες γεωπολιτικά χώρες.

«Η πλήρης ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Γερμανία δείχνει ξανά το απεχθέστερο πρόσωπό της.

Με καταστολή και με στέρηση βασικών δικαιωμάτων όπως η ελευθερία του λόγου, η γερμανική αστυνομία απαγορεύει αυτή τη στιγμή την διοργάνωση του Παλαιστινιακού συνεδρίου στο Βερολίνο στο οποίο το ΜέΡΑ25 είναι συνδιοργανωτής και κεντρικός ομιλητής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Έχει υπάρξει ήδη μια προσαγωγή μέλους της οργάνωσης «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» επειδή κρατούσε πλακάτ που έγραφε “Jews against genocide” ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί από το πρωί είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στους χώρους του συνεδρίου. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, 250 σύνεδροι μπόρεσαν και εισήλθαν στον χώρο του συνεδρίου. Λίγα λεπτά αφού είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, η γερμανική αστυνομία εισέβαλε στον χώρο, πήραν το μικρόφωνο από τον ομιλητή και έκοψαν την παροχή ρεύματος στο κτίριο.

Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν τη ζωντανή αναμετάδοση με livestream του συνεδρίου και δεν είναι ξεκάθαρο αν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.

Πριν από 15 μέρες η δημόσια γερμανική τράπεζα Berliner Sparkasse (Ταμιευτήριο Βερολίνου) ειδοποίησε την «Εβραϊκή Φωνή» (μια οργάνωση με πάνω από 750.00 μέλη σε όλο τον κόσμο) ότι θα δεσμευτεί ο λογαριασμός τους μέχρι να της παραδώσουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των μελών της οργάνωσης στη Γερμανία, κάτι που αντίκειται τόσο στην ίδια τη σύμβαση με την τράπεζα όσο και στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στον κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR)! Τότε το DiEM25 ανακοίνωσε πως, σε συνεννόηση με την «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» προσφέρεται να παρέμβει συγκεντρώνοντας το ίδιο δωρεές που θα καλύψουν τα έξοδα του συνεδρίου.

Αφού δεν μπόρεσαν να πνίξουν οικονομικά τη διοργάνωση του συνεδρίου τελικά η κυβέρνηση Σολτς, πιστά δεμένη στο άρμα του Ισραήλ και των ΗΠΑ, προχωρά στην καταστολή. Και μάλιστα όχι εναντίον Αράβων ή Μουσουλμάνων αλλά εναντίον των Γερμανών Εβραίων που αντιτίθενται στη Γενοκτονία στη Γάζα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τη γερμανική κυβέρνηση να αποσύρει τους αστυνομικούς από τον χώρο του συνεδρίου ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί κανονικά. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την προσπάθεια απαγόρευσής του συνεδρίου. Δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στην εμπλοκή της Γερμανίας και της ΕΕ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Πολλαπλά χτυπήματα κατά του Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής (24/5)

Φιλιππίνες: Νεός Σταθμός επιτήρησης κοντά στην Ταϊβάν. Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση

ΕΣΣΔ: Το φεμινιστικό κίνημα εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος

Κίνημα διαμαρτυρίας στην Αρμενία: Ο Πασινιάν ζει τις τελευταίες μέρες της πολιτικής ζωής του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα