ΑΘΗΝΑ
23:00
|
01.05.2024
Παράλληλα με τις εισβολές του στρατού, οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν ορδές Εβραίων εποίκων. Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί σήμερα στη Δυτική Όχθη.
Θύμα Εβραίων εποίκων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε το τελευταίο 24ωρο τις εισβολές σε πόλεις και χωριά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, παράλληλα με την καταστροφή που σπέρνει καθημερινά εδώ και επτά μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

Σήμερα, δυνάμεις του στρατού κατοχής σκότωσαν δύο νεαρούς Παλαιστίνιους κοντά στην πόλη Τουμπάς της βόρειας Δυτικής Όχθης στη διάρκεια επιδρομής.

Ο πρώτος νεαρός δολοφονήθηκε μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του από ισραηλινά πυρά. Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν το πτώμα του νεαρού κοντά στην διασταύρωση Ταμούν, νότια της πόλης Τουμπάς.

Λίγη ώρα μετά σκότωσαν έναν ακόμη νεαρό Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια εισβολής στον προσφυγικό καταυλισμό Φαρ’ά που βρίσκεται νότια του Τουμπάς.

Ωστόσο από το βράδυ της Πέμπτης ως σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός κατοχής κλιμάκωσε τις επιθέσεις και σε άλλες παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Όχθης καταστρέφοντας δρόμους, υποδομές σε ύδρευση, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες αλλά και σπίτια ή επιχειρήσεις αμάχων.

Οι επιθέσεις αυτές καταγράφηκαν μεταξύ άλλων στα δυτικά περίχωρα της Χεβρώνας, στην Τουλκαρέμ, την Καλκίγια, το Νταρ Ιστίγια, τη Σεβάστεια και την πόλη Φαντακουμίγια.

Ένας νεκρός από επιθέσεις εποίκων στο χωριό Μουγαγίρ

Νωρίς σήμερα το απόγευμα, Εβραίοι έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους χωρικούς στο Μουγαγίρ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Ραμάλας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός Παλαιστίνιου και βάζοντας φωτιά σε σπίτι χωρικού.

Ο νεαρός Τζιχάντ Αλίφ Αμπού Αλία πυροβολήθηκε θανάσιμα από τους εποίκους που είχαν την προστασία του στρατού.

Το θύμα της επίθεσης εποίκων στο χωριό Μουγαγίρ

Οι έποικοι, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, μπήκαν στο χωριό κρυφά και μετά άνοιξαν πυρ εν ψυχρώ ρίχνοντας και δακρυγόνα προς τους κατοίκους, έχοντας την στήριξη του στρατού που άφησε απροστάτευτους (όπως συνηθίζει) τους Παλαιστίνιους αμάχους.

Στη συνέχεια, οι έποικοι έκαναν επιθέσεις και σε σπίτια του χωριού, αλλά οι χωρικοί ξεσηκώθηκαν οργανωμένα και κατάφεραν, ώρες μετά, να τους τρέψουν σε φυγή.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί κατά την εισβολή του στρατού στην κωμόπολη Φαντακουμίγια (νότια της πόλης Τζενίν) ο στρατός τραυμάτισε ένα 12χρονο αγοράκι στη διάρκεια συγκρούσεων που προκάλεσε η επίθεσή τους.

Παράλληλα, συνέλαβαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο και στη συνέχεια εισέβαλαν και λεηλάτησαν το σπίτι του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα