ΑΘΗΝΑ
13:29
|
29.05.2024
«Είχαμε προειδοποιήσει ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο», τονίζει το ΜέΡΑ25
Ταμείο Ανάκαμψης μόνο για λίγους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο σκάνδαλο με τη διαπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και 10 επιχειρήσεων, στις οποίες ανατέθηκαν έργα συνολικής αξίας 2,5 δισ ευρώ μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών και στις αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη -ήδη από το 2021- για το Ταμείο δήθεν Ανάκαμψης, αναφέρεται το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.

«Στα συστημικά μέσα θα διαβάσετε για το τι λέει ο Σόιμπλε, μετά θάνατον, για τον Βαρουφάκη, το τι λέει ο Τσακαλώτος για τον Βαρουφάκη, αλλά σίγουρα δεν θα διαβάσετε το σκάνδαλο που έσκασε με τη διασπάθιση δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και για το τι έλεγαν και λένε ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25 -ήδη από το 2021- για το Ταμείο δήθεν Ανάκαμψης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΜέΡΑ25 υπενθυμίζει ότι τον Φλεβάρη του 2021, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωνε από το βήμα της Βουλής πως: «Είναι πολλά τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά για τους γνωστούς λίγους. Προειδοποιούμε: το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο», ενώ τονίζει ότι τον Ιούλιο του 2021, καταψήφισε τη νομοθέτηση του ταμείου τονίζοντας στην κυβέρνηση ότι «έχετε στήσει έτσι το Ταµείο Ανάκαµψης, προκειµένου ούτε ένα ευρώ να µην φτάσει στις γειτονιές, στις τοπικές αγορές, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά μόνο στην ολιγαρχία».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Τώρα, το Politico βγάζει στη φόρα την έρευνα που ήδη διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές για διαπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και 10 επιχειρήσεων, στις οποίες ανατέθηκαν έργα συνολικής αξίας 2,5 δισ ευρώ μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών και παράνομων συμπράξεων αυτών των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ) που καταγγέλλουν το σκάνδαλο τη στιγμή που οι ίδιοι στήριξαν με την ψήφο τους τη σύσταση του ταμείου.

Από τα συστημικά ΜΜΕ θα ακούτε μόνο λίβελλους για το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ακριβώς επειδή είναι πολλά τα λεφτά που μας κλέβουν και τρώνε. Εμείς παραμένουμε συνεπείς, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και ολιγαρχίας και να προτείνουμε λύσεις υπέρ των ανθρώπων που πλήττονται και βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πούτιν: Μόνη νόμιμη εξουσία στην Ουκρανία είναι το κοινοβούλιο και ο πρόεδρος του

Νέα κυβέρνηση στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Νέο επίδομα ανεργίας με αναδιανομή της φτώχειας

Έφοδοι σε γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο έρευνας για ρωσική επιρροή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα