ΑΘΗΝΑ
05:46
|
27.07.2024
Ο δράστης έπεσε νεκρός, μετά από πυρά της αστυνομίας.
Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), στο εμπορικό κέντρο Bondi Junction Westfield
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός σήμανε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά από επίθεση άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο, στα ανατολικά προάστια της πόλης, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ατόμων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Το περιστατικό κινητοποίησε τις τοπικές αρχές, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), στο εμπορικό κέντρο Bondi Junction Westfield, όπου επικράτησε πανικός μετά από επίθεση αγνώστου οπλισμένου με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο δράστης έπεσε νεκρός, μετά από πυρά της αστυνομίας, ενώ λίγο νωρίτερα φέρεται να επιτέθηκε σε μητέρα και το ηλικίας εννέα μηνών μωρό της το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά.

Η μητέρα φέρεται να κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε έξι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανίζι ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι έχει ενημερωθεί για τα «καταστροφικά γεγονότα».

«Τραγικά, έχουν αναφερθεί πολλά θύματα και οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι με τους πληγέντες και τους αγαπημένους τους. Οι καρδιές μας είναι κοντά στους τραυματίες και ευχαριστούμε όσους τους φροντίζουν καθώς και τη γενναία αστυνομία», πρόσθεσε.

Όσο αφορά στο κίνητρο του δράστη, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, με τον Αυστραλό πρωθυπουργό να δηλώνει ότι οι εικασίες «δεν θα ήταν χρήσιμες αυτή τη στιγμή», και θα πρέπει να αφεθούν οι αρχές να συνεχίσουν απερίσπαστες τις έρευνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα