ΑΘΗΝΑ
16:39
|
02.05.2024
Σήμερα, 190ή μέρα του πολέμου, οι νεκροί έφθασαν τους 33.729 και οι τραυματίες τους 76.371.
Παλαιστίνιος έφηβος εν μέσω ερειπίων στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί τα ιρανικά αντίποινα κατά του Ισραήλ να βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας, ωστόσο, τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας συνέχισαν να αυξάνονται.

Ο νεότερος απολογισμός που έδωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει πως από την αρχή του πολέμου ως σήμερα, 190ή μέρα του πολέμου, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφθασαν τους 33.729 και οι τραυματίες τους 76.371.

Μέσα στο τελευταίο 24ώρο, σκοτώθηκαν 43 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 62 άλλοι. Οι περισσότερες ισραηλινές επιθέσεις επικεντρώθηκαν στην κεντρική Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι ο ισραηλινός στρατός αύξησε και άλλο τα θύματα μεταξύ Παλαιστινίων αμάχων, όταν πλήθος εκτοπισμένων πολιτών επιχείρησε να επιστρέψει στα εδάφη του.

Σε άλλο σημείο της Βόρειας Γάζας η επαναλειτουργία φούρνου με την στήριξη του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων (WFP) του ΟΗΕ που συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Ισραήλ προκάλεσε πλήθη χιλιάδων πεινασμένων ατόμων που στήθηκαν στην ουρά κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί.

Το Σάββατο, οι κυβερνήσεις Ισπανίας και Ιρλανδίας και άλλες χώρες της Ευρώπης (μεταξύ των οποίων φέρεται και η Νορβηγία) ανακοίνωσαν πως «είναι πιο κοντά» στο ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό Κράτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα