ΑΘΗΝΑ
00:40
|
06.05.2024
Δήλωση Μητσοτάκη για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ. Το ελληνικό υπουργείο τα καταδικάζει βλέποντας κινδύνους για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.
Υπουργείο Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε σήμερα στα αντίποινα του Ιράν έναντι του Ισραήλ  κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μία νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας».

Αναλυτικότερα, ο Μητσοτάκης στη δήλωσή του αναφέρει:

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφέρεται αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη καθιερωμένη ανάρτησή του στο διαδίκτυο. «Προτού περάσω στην κυριακάτικη επισκόπηση, θέλω να ξεκινήσω με την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Κυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ. Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή. Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης».

«Από εκεί πέρα, πριν μπούμε στην ανασκόπηση των κυβερνητικών δράσεων την εβδομάδα που μας πέρασε, μια σκέψη: αν και βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του Απριλίου, δυστυχώς ξεκίνησε ο “χορός” των πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας» τονίζει αναφερόμενος και σε άλλα θέματα επικαιρότητας.

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ σήμερα με ανακοίνωσή του αφέροντας πως συνιστούν «σοβαρή επιδείνωση τη ήδη επιβαρυμένης κατάσταση στην περιοχή».

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο τήρησε σιγή ιχθύος όταν το Ισραήλ παραβίασε τη διεθνή συνθήκη της Βιέννης για τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις και τη Χάρτα του ΟΗΕ για τα κυριαρχικά δικαιώματα χωρών όταν εξαπέλυσε την 1η Απρίλη επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό με αποτέλεσμα το θάνατο 16 ατόμων.

ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου στις 18.00 το απόγευμα

Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την επίθεση αντιποίνων του Ιράν στο Ισραήλ.

Επιστρέφει εκτάκτως από τις ΗΠΑ ο Δένδιας

Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα εσπευσμένα από τις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος είχε μεταβεί στις ΗΠΑ για την παρέλαση των ομογενών για την 25η Μαρτίου εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

Νίκος Δένδιας

«Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζετε, υπάρχει μια εξελισσόμενη κατάσταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ στην περιοχή μας. Πάντα λέω στις ομιλίες μου ότι η Ελλάδα δεν είναι ευλογημένη στην τοποθεσία της στη γεωγραφία. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με κρίσεις που συμβαίνουν ξανά και ξανά. Λόγω του χαρτοφυλακίου μου, θα πρέπει να συμμετάσχω στο κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αύριο (Κυριακή 14 Απριλίου 2024) το απόγευμα. Πρέπει να επιστρέψω εσπευσμένα στην Αθήνα», ανέφερε ο Δένδιας μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε δείπνο ομογενών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα