ΑΘΗΝΑ
09:42
|
02.05.2024
Χριστοδουλίδης: Είπα ότι θα λαμβάναμε αποφάσεις που ίσως δεν αρέσουν.
Περισσότερες από 2.000 αφίξεις δια θαλάσσης τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, σε σύγκριση με μόλις 78 την ίδια περίοδο πέρσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το έχω αναφέρει εδώ και καιρό, ότι θα πάρουμε αποφάσεις που ενδεχομένως σε κάποιους να μην αρέσουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης για το θέμα της αναστολής εξέτασης αιτήσεων ασύλου από Σύρους πρόσφυγες και μετανάστες, σε σημερινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Στο φόντο της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, καθώς περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο νησί με βάρκες από τον Λίβανο τον τελευταίο μήνα, ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για «δύσκολες αποφάσεις».

«Βρισκόμαστε σε μια έκτακτη κατάσταση πραγμάτων, είναι δύσκολες οι αποφάσεις, πάντα εντός του πλαισίου της νομιμότητας, που έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κυπριακού λαού. Και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δείξει διαχρονικά και τις ευαισθησίες της και σε πρόσφυγες και σε δύσκολες καταστάσεις που υπάρχουν στη γειτονιά μας και είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που είμαστε και για τον κυπριακό λαό υπεύθυνοι να λάβουμε τέτοιες αποφάσεις. Το έχω αναφέρει εδώ και καιρό, ότι θα πάρουμε αποφάσεις που ενδεχομένως σε κάποιους να μην αρέσουν», τόνισε.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο, που κατέγραψε περισσότερες από 2.000 αφίξεις δια θαλάσσης τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, σε σύγκριση με μόλις 78 την ίδια περίοδο πέρσι, έχει προκαλέσει εκκλήσεις από τη Λευκωσία προς τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τον Λίβανο, καθώς και να επανεξετάσουν το καθεστώς της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Συρίας, η οποία επί του παρόντος θεωρείται μη ασφαλής για τον επαναπατρισμό των αιτούντων άσυλο.

Το απόγευμα ο κ. Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το θέμα του Μεταναστευτικού.

«Θα μιλήσω και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, την Τετάρτη θα είμαι στις Βρυξέλλες, έχουμε άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η κατάσταση θα συζητηθεί αλλά μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αντιλαμβάνεστε, είναι και το φλέγον θέμα της μετανάστευσης, κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα και ευελπιστώ να ληφθούν κάποιες αποφάσεις», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα