ΑΘΗΝΑ
20:19
|
02.05.2024
Η Χαμάς απέρριψε και επίσημα τις προτάσεις της Mossad διεκδικώντας εκεχειρία διαρκείας και επιστροφή των αμάχων της Γάζας στα εδάφη τους.
Χαμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χαμάς απέρριψε την τελευταία πρόταση των μεσολαβητών από ΗΠΑ, Κατάρα και Αίγυπτο για την ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων και περιορισμένη εκεχειρία αναφέρει ανακοίνωση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, Mossad, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως με την απόρριψη και αυτής της πρότασης στην οποία το Ισραήλ «έδειξε ευελιξία» ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ «απέδειξε πως δεν θέλει μία ανθρωπιστική συμφωνία και επιστροφή των ομήρων και συνεχίζει να επωφελείται από τις εντάσεις με το Ιράν για να συνδυάσει τις αρένες και να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή».

Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε λίγο μετά και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το Σάββατο η Χαμάς ανακοίνωσε πως έδωσε την απάντησή της στην τελευταία πρόταση των μεσολαβητών επαναλαμβάνοντας πως απαιτεί μόνιμη εκεχειρία (σ.σ. και όχι διακοπή των ισραηλινών επιθέσεων για έξι βδομάδες), περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια που εξακολουθεί να φθάνει στη Λωρίδα της Γάζας με το «σταγονόμετρο» και επιστροφή όλων των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων της Γάζας στα εδάφη τους.

Η τελευταία πρόταση των μεσολαβητών κατά πληροφορίες ανέφερε για την απελευθέρωση 40 Ισραηλινών ομήρων αντί 800 ως 900 Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων (μεταξύ των οποίων και καταδικασθέντες σε ισόβια).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα