ΑΘΗΝΑ
06:13
|
01.05.2024
«Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να ζήσουν σε δύο κράτη, δίπλα-δίπλα, με ασφάλεια», τόνισε ο ποντίφικας.
Ανανέωσε την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ενισχυθεί κάθε προσπάθεια για επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή μέσα από διάλογο και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, σήμερα Κυριακή, μετά το τέλος της παραδοσιακής κυριακάτικης προσευχής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας απηύθυνε θερμή έκκληση να σταματήσει το σπιράλ της βίας στην περιοχή, το οποίο απειλεί να βυθίσει την περιοχή σε έναν ακόμη ευρύτερο πόλεμο, και όλες οι πλευρές να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις συνδράμοντας παράλληλα τους Παλαιστίνιους που υποφέρουν στη Γάζα.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι παρακολουθεί με ανησυχία και θλίψη τις ειδήσεις που φθάνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στο Ισραήλ, λόγω της ιρανικής επίθεσης και πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να απειλεί την ύπαρξη των άλλων, αλλά αντίθετα όλοι να στραφούν προς το στρατόπεδο της ειρήνης, βοηθώντας Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να ζήσουν σε δύο κράτη, δίπλα-δίπλα, με ασφάλεια. «Είναι η βαθιά και νόμιμη επιθυμία τους. Είναι δικαίωμά τους. Δύο γειτονικά κράτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάπας ανανέωσε, επίσης, την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να ζήτησε να ακολουθηθεί με αποφασιστικότητα ο δρόμος των διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζοντας τα δεινά των Παλαιστινίων που βυθίστηκαν σε μια ανθρωπιστική καταστροφή, ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανακούφιση των δεινών τους, ενώ παράλληλα τόνισε πως προσεύχεται «να απελευθερωθούν οι όμηροι που απήχθησαν πριν από μήνες».

«Τόσος πόνος! Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη. Όχι άλλος πόλεμος, όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλη βία! Ναι στον διάλογο και ναι στην ειρήνη!», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα