ΑΘΗΝΑ
04:51
|
03.05.2024
Η σημαντική αντίδραση της Μόσχας αφήνει αιχμές και κατά των ΗΠΑ και ισχυρών δυτικών χωρών ώστε να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της κρίσης.
Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ακραία ανησυχία» για τη «ακόμη μία επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή» εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τα καταιγιστικά αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ με την εκτόξευση μερικών εκατοντάδων πυραύλων Κρουζ και drone.

Το υπουργείο καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να επιλύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων.

Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας που αναρτήθηκε στο κανάλι τού στο Telegram αναφέρει τα ακόλουθα:

«Τις πρώτες ώρες της 14ης Απριλίου ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων και drone εκτοξεύτηκε στο έδαφος του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, αυτή η επίθεση ελήφθη στο πλαίσιο του δικαιώματος αυτοάμυνας που αναφέρεται στο άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ προς απάντηση της επίθεσης σε ιρανικούς στόχους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο προξενείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, την οποία η χώρας καταδίκασε δριμύτατα.

Δυστυχώς, λόγω της θέσης που κράτησαν Δυτικά μέλη του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν μπόρεσε να δώσει μία κατάλληλη απάντηση στην επιδρομή στο ιρανικό προξενείο.

Εκφράζουμε την ακραία ανησυχία μας για μία ακόμη επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή. Εχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένως πως οι διάφορες ανεπίλυτες κρίσεις στη Μέση Ανατολή, πρωτίστως στον τομέα της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης,  που συχνά πυροδοτείται από ανεύθυνες προβοκατόρικες ενέργειας που θα επιτείνουν τις εντάσεις.

Εμείς καλούμε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Αναμένουμε πως οι χώρες της περιοχής θα επιλύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων. Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό οι διεθνείς παίχτες να έχουν εποικοδομητική σκέψη για να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα