ΑΘΗΝΑ
15:06
|
02.05.2024
Ο Ρώσος Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, χαρακτήρισε «δυτική υποκρισία» τη συνεδρίαση, καθώς εάν η Δύση δεχόταν επίθεση, η ίδια θα είχε αντεπιτεθεί άμεσα.
Βασίλι Νεμπένζια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, χαρακτήρισε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ παρέλαση υποκρισίας.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μια επίθεση σε διπλωματική αποστολή αποτελεί casus belli σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Και αν οι δυτικές αποστολές δέχονταν επίθεση, δεν θα διστάζατε να αντεπιτεθείτε και να αποδείξετε την υπόθεσή σας σε αυτό το δωμάτιο. Γιατί για εσάς, ό,τι αφορά τις δυτικές αποστολές και οι δυτικοί πολίτες είναι ιερά και πρέπει να προστατεύονται», δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε μετά την ιρανική επίθεση στις ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι μάρτυρας μιας τέτοιας παρέλασης δυτικής υποκρισίας και διπλών σταθμών που είναι ακόμη και κάπως άβολο να παρακολουθεί κανείς», ολοκλήρωσε ο διπλωμάτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα