ΑΘΗΝΑ
10:24
|
19.05.2024
Σαν καρκίνωμα εξαπλώνονται μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου οι εβραϊκοί εποικισμοί στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Εποικισμοί στην Α.Ιερουσαλήμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιτάχυνση της οικοδόμησης εποικισμών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ καταγράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian σε σημερινό αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Τονίζει πως υπουργεία και υπηρεσίες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι πολύ ενεργά πίσω από σχέδια ανέγερσης χιλιάδων νέων κατοικιών για Εβραίους εποίκους καθώς προωθούνται πάνω από 20 σχέδια οικισμών σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιούς οργανισμούς εποίκων που είναι γνωστοί για τους τραμπουκισμούς και το βίαιο εκτοπισμό Παλαιστινίων της Ιερουσαλήμ παρότι απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Μπουλντόζες επί τω έργω…

Οι κατοικίες σε νέους εποικισμούς προβλέπεται να γίνουν σε εδάφη της Ιερουσαλήμ που προσαρτήθηκαν μονομερώς από το Ισραήλ το 1980 και θα αποτελέσουν εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ίδρυσης ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Με αφορμή την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, οι διαδικασίες διεύρυνσης και εξάπλωσης των εποικισμών σε εδάφη «νευραλγικής σημασίας» επιταχύνθηκαν σημαντικά με τη βρετανική εφημερίδα να επισημαίνει πως τα σχέδια για τον εποικισμό «Kidmat Zion» που επιχειρείται να φτιαχτεί στην περιοχή Ras al Amund εγκρίθηκαν μόλις ένα 48ωρο από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα