ΑΘΗΝΑ
15:22
|
30.04.2024
Ταυτόχρονα προσφέρουμε και στο Λίβανο την υποστήριξη που χρειάζεται, προκειμένου να σταθεροποιηθεί, είπε ο πρωθυπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαβεβαίωση πως η Ε.Ε. θα κάνει «ό,τι περνάει» από το χέρι της για να μην πάρει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης η κρίση στη Μέση Ανατολή έδωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής.

«Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης, που δέχτηκε το Ισραήλ από το Ιράν θα συνοδεύει η παρότρυνση όλων των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου η κρίση αυτή να εκτονωθεί να μην επεκταθεί και να μην αποκτήσει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης. Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί θα συζητηθεί η κατάσταση, που επικρατεί στο Λίβανο, μία χώρα, που βρίσκεται κι αυτή στο επίκεντρο μεγάλων αναταράξεων και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και προφανώς η κατάσταση στο Λίβανο επηρεάζει άμεσα και την Κύπρο γιατί έχουμε δει σημαντικές προσφυγικές ροές από το Λίβανο στην Κύπρο» είπε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για ανακοπή της ροής Σύρων προσφύγων από τον Λίβανο στη μεγαλόνησο.

«Ταυτόχρονα προσφέρουμε και στο Λίβανο την υποστήριξη, που χρειάζεται, προκειμένου αυτή η χώρα, που έχει περάσει πολλά να καταφέρει επιτέλους να σταθεροποιηθεί» πρόσθεσε αμέσως μετά λέγοντας πως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα ζητήματα, που αφορούν τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας, επί τη βάσει της έκθεσης προόδου, που έχει συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε τελικώς και στα ζητήματα, που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, που θα συζητηθούν αύριο γύρω από την έκθεση που έχει ετοιμάσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα (24 Απριλίου 2013 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2014). Όπως είπε, η μελέτη του Λέτα  αφορά προτάσεις για
«το τι πρέπει να αλλάξει στη λειτουργία της ενιαίας αγοράς και βέβαια τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας βρίσκονται και στο επίκεντρο των δικών μας ενδιαφερόντων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ ότι το χρήμα ρέει στον στρατό του Ισραήλ παρά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα