ΑΘΗΝΑ
13:21
|
30.04.2024
Το άρθρο ξεκινά επισημαίνοντας τις ελλείψεις πυρομαχικών σε μονάδες του ουκρανικού στρατού αλλά και την καθυστέρηση αποστολής νέας «βοήθειας» από τη Δύση.
Ουκρανικό άρμα μάχης κάποιο σούρουπο, σκοτεινό σαν τη διαφαινόμενη ήττα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα». Με αυτόν τον εύγλωττο τίτλο άρθρο του Jamie Dettmer στην ψηφιακή εφημερίδα Politico.eu προβλέπει την ήττα της κυβέρνησης Ζελένσκι στον πόλεμο με τη Ρωσία παρά την τεράστια στρατιωτική βοήθεια που έχει δεχθεί από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και χώρες του ΝΑΤΟ.

Το άρθρο ξεκινά επισημαίνοντας τις ελλείψεις πυρομαχικών σε μονάδες του ουκρανικού στρατού αλλά και την καθυστέρηση αποστολής νέας «βοήθειας» από τη Δύση που σημαίνει πως «η χώρα μένει επικίνδυνα από κάτι που είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρει: «το μαχητικό πνεύμα και το ηθικό του στρατεύματος που απαιτείται για τη νίκη».

Το άρθρο τονίζει το χαμηλό ηθικό του ουκρανικού στρατού, τις πρόσφατες εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου με τις βίαιες συλλήψεις νεαρών Ουκρανών που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να μην σταλούν να πολεμήσουν στο μέτωπο αλλά και το μεγάλο αριθμό νέων που προτιμούν να περνάνε τα βράδια στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαράκια.

Νεαροί Ουκρανοί διασκεδάζουν σε κλαμπ του Κιέβου

«Πολύ έφυγαν από τη χώρα μαζικά» αναφέρει ο αρθρογράφος μεταφέροντας την αίσθηση που αποκόμισε συνομιλώντας όχι μόνον με Ουκρανούς πολίτες αλλά και με πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους πως πρόκειται για «μία χώρα που ολισθαίνει προς την καταστροφή».

Ουκρανοί τραυματίες στρατιώτες

«Ακόμη και ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει πως η Ουκρανία προσπαθεί να βρει τρόπο να μην υποχωρήσει, ενώ οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι σε ιδιωτικές συνομιλίες παραδέχονται πως ακόμη περισσότερες απώλειες αναμένονται αυτό το καλοκαίρι». Το μόνο που δεν γνωρίζουν είναι «πόσο χάλια μπορεί να πάει η κατάσταση» αναφέρει το άρθρο τονίζοντας πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτινι «ομολογουμένως ποτέ δεν ήταν πιο κοντά στον στόχο του».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η ανικανότητά του να διαχειριστεί τον πόλεμο, μειώνει νέα δυτική βοήθεια…

Ρωτώντας τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα εάν αισθάνεται πως η Δύση άφησε την Ουκρανία να πολεμά με το ένα χέρι δεμένο, απάντησε: «Ναι, το πιστεύω».

Στο μεταξύ,ο Ζελένσκι ανέφερε πως οι πιθανότητες να χάσει η Ουκρανία τον πόλεμο πολλαπλασιάζονται «όσο το αμερικανικό κογκρέσο δεν κάνει ένα βήμα μπροστά» ώστε να γεφυρώσει τις διαφορές του και να εγκρίνει το νέο πακέτο «βοήθειας» προς την (ακόρεστη για στρατιωτικούς εξοπλισμούς) χώρα του.

Κατά αυτή την έννοια πολλοί εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να πέσει το Χάρκοβο στον έλεγχο της Ρωσίας και πως αυτή θα είναι μία νίκη με μεγάλη συμβολική σημασία καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Προς την Κίνα ή όχι;-Πρωθυπουργός με μυστική ψηφοφορία στα Νησιά Σολομώντα

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα