ΑΘΗΝΑ
17:12
|
30.04.2024
Υποστηρίζω σθεναρά αυτό το πακέτο βοήθειας ώστε να πάρουν κρίσιμη υποστήριξη το Ισραήλ και η Ουκρανία ανέφερε ο Πρόεδρος Μπάιντεν.
Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε απόψε τις πιέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την συνέχιση της «βοήθειας» αρκετών δις. δολαρίων για τους πολέμους Ουκρανίας και Ισραήλ.

«Υποστηρίζω σθεναρά αυτό το πακέτο βοήθειας ώστε να πάρουν κρίσιμη υποστήριξη το Ισραήλ και η Ουκρανία, να δοθεί η απελπισμένα χρειαζούμενη ανθρωπιστική βοήθεια των Παλαιστινίων στη Γάζα, και να ενισχυθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στον Ινδο-Ειρηνικό» ανέφερε στη γραπτή ανακοίνωσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σε επόμενο σημείο δικαιολόγησε τα τουλάχιστον 14 δις. δολάρια επιπρόσθετης υποστήριξης στο Ισραήλ λέγοντας πως αντιμετωπίζει «πρωτοφανείς επιθέσεις» από το Ιράν. Για την Ουκρανία είπε πως υφίσταται τη συνέχιση των βομβαρδισμών από τη Ρωσία «που κλιμακώθηκαν δραματικά τον τελευταίο μήνα».

«Η βουλή πρέπει να το εγκρίνει αυτή τη βδομάδα και η Γερουσία να ακολουθήσει αμέσως μετά» πρόσθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ λέγοντας πως εάν ψηφιστεί και από τα δύο σώματα το Κογκρέσου θα το υπογράψει «αμέσως», διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για την υπογραφή λευκών επιταγών στις δύο χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα