ΑΘΗΝΑ
16:29
|
30.04.2024
Η ψηφοφορία προγραμματίστηκε για αύριο, Πέμπτη, 18/4 μετά από πίεση της Αλγερίας και του Αραβικού Συνδέσμου. Οι ΗΠΑ αναμένεται να ασκήσουν βέτο.
Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στον ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης  προωθεί η Αλγερία εκ μέρους του Αραβικού Συνδέσμου που συνιστά στη 193μελή Γενική Συνέλευση «να γίνει δεκτό το κράτος της Παλαιστίνης πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Αραβικός Σύνδεσμος αναφέρεται (σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου) πως η ένταξη του Παλαιστινιακού Κράτους στον ΟΗΕ «είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για μία δίκαιη και διαρκή επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ».

Η ψηφοφορία αύριο Πέμπτη  αναμένεται να γίνει με αφορμή προαποφασισμένη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένα ψήφισμα του Συμβουλίου χρειάζεται τουλάχιστον 9 ψήφους υπέρ και καμία αρνητική ψήφο από τα πέντε μόνιμα μέλη (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα) προκειμένου να εγκριθεί. Διπλωμάτες λένε ότι η πρόταση πιθανώς θα έχει την υποστήριξη έως και 13 μελών του συμβουλίου, κάτι που θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το βέτο τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα