ΑΘΗΝΑ
20:00
|
30.04.2024
Η αρμάδα που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower απαρτίζεται από πέντε πολεμικά πλοία με προορισμό θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γάζας.
Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ ανοικτά της Σούδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη βάση της Σούδας στην Κρήτη βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower και η αρμάδα που το συνοδεύει, με προορισμό θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας όπου παραμένει εδώ και περίπου επτά μήνες σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό i24news μία από τις αποστολές του αεροπλανοφόρου και των πλοίων που το συνοδεύουν σχετίζεται με τα σχέδια δημιουργίας «προσωρινής αποβάθρας» σε παράκτια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας με στόχο την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολύπαθο πληθυσμό Παλαιστινίων αμάχων.

Η αρμάδα που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower απαρτίζεται από πέντε πολεμικά πλοία. Απέπλευσαν τον περασμένο Μάρτιο από το Fort Eustis της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό με σκοπό την δημιουργία πλωτής αποβάθρας στον παλαιστινιακό θύλακα σε πλήρη συνεννόηση με τον ισραηλινό στρατό.

Πληροφορίες του ισραηλινού καναλιού ωστόσο αναφέρουν πως δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν θα προχωρήσει το σχέδιο για τη δημιουργία πλωτής αποβάθρας στη Γάζα αναφέροντας πως επανεξετάζεται εάν και κατά πόσο είναι εφικτό και λειτουργικό σε ό,τι αφορά την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Πλοία της αρμάδας του αεροπλανοφόρου Eisenhower στη νότια Μεσόγειο

Το ίδιο ισραηλινό δίκτυο τονίζει από τις 10 Απριλίου πως η κεντρική διοίκηση του αμερικανικού στρατού CENTCOM δεν έχει εκδώσει επίσημη απόφαση για το σχέδιο πλωτής αποβάθρας στη Γάζα που κατά πηγές του Πενταγώνου έχει κόστος πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη δεν έχουν καθοριστεί τα κόστη κατασκευής της αποβάθρας αλλά και το ποιες ΜΚΟ και ξένες κυβερνήσεις θα είναι πρόθυμες να βοηθήσουν στην μεταφορά και τη διανομή της βοήθειας, δεδομένης της άρνησης του Ισραήλ να συνεργαστεί με την οργάνωση αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA, στο πλαίσιο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης για τη μελλοντική ίδρυση μη βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους με απεμπόληση του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα