ΑΘΗΝΑ
15:57
|
01.05.2024
Για πρώτη φορά παρέχεται «επίσημη επιβεβαίωση» και κωδικοποίηση αυτών που μέρος της ρωσικής ελίτ αναφέρει σαν «υβριδικό πόλεμο κατά της Δύσης» αναφέρει το ρεπορτάζ.
Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε παλιότερη σύνοδο των BRICS
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδια της Ρωσίας για να αποδυναμώσει αντιπάλους τους στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αξιοποιώντας τον πόλεμο στην Ουκρανία με απώτερο στόχο την οικοδόμηση μίας νέας παγκόσμιας τάξης δίχως την αμερικανική ηγεμονία, επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post που δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου.

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: « Έγγραφο μυστικής ρωσικής εξωτερικής πολιτικής πιέζει για δράση με σκοπό την εξασθένιση των ΗΠΑ».

Εκεί αναφέρεται έγγραφο του ρωσικού ΥΠΕΞ και δημοσιευμένη έκθεση με ημερομηνία 11 Απριλίου 2023 με τίτλο «Η Έννοια της Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», που απευθύνει έκκληση για μια «επιθετική εκστρατεία πληροφόρησης» και άλλα μέτρα που θα καλύπτουν «τη στρατιωτικο-πολιτική, οικονομικο-εμπορική και πληροφοριακή ψυχολογική σφαίρα» εναντίον ενός «συνασπισμού μη φιλικών χωρών», με πρώτες τις ΗΠΑ.

Το έγγραφο που δόθηκε στην εφημερίδα από ευρωπαϊκή μυστική υπηρεσία αναφέρει πως «θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε την προσέγγισή μας με μη φιλικές χώρες» ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός «για τον εντοπισμό των ευάλωτων σημείων των εξωτερικών και εσωτερικών πολιτικών τους με στόχο την ανάπτυξη πρακτικών βημάτων για εξασθένιση των αντιπάλων της Ρωσίας».

Για πρώτη φορά παρέχει «επίσημη επιβεβαίωση» και κωδικοποίηση αυτών που μέρος της ρωσικής ελίτ αναφέρει σαν «υβριδικό πόλεμο κατά της Δύσης» αναφέρει το ρεπορτάζ που καταγράφει τάσεις ενθάρρυνσης στενότερων σχέσεων της Μόσχας με Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα με στόχο την αλλαγή του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων.

Σε επόμενο σημείο του ρεπορτάζ αναφέρεται πως η Ρωσία ελπίζει πως η Δύση «θα συνειδητοποιήσει την έλλειψη μέλλοντος με την συγκρουσιακή πολιτική και τις ηγεμονικές φιλοδοξίες» και πως θα αποδεχθεί «τις σύνθετες πραγματικότητες ενός πολυπολικού κόσμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα