ΑΘΗΝΑ
22:24
|
01.05.2024
Της ζητά «να προβεί στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες για την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».
ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντονα αντέδρασε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ  στις τελευταίες αντιδράσεις της τουρκικής ηγεσίας καλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιδράσει στην επαναφορά των «γκρίζων ζωνών» από την Άγκυρα.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η Τουρκία επανέρχεται στο θέμα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο κατηγορώντας την πως παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της Ε.Ε. για τον «θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό» μέσω των σημερινών δηλώσεων του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τα θαλάσσια Πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος.

Προειδοποίησε πως είναι «άκρως επικίνδυνη» για τα εθνικά συμφέροντα η υποβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων και η επανάπαυση στο ‘θετικό κλίμα’ της Διακήρυξης των Αθηνών.

Καλεί, έτσι,  την κυβέρνηση «να προβεί στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες για την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», καταλήγοντας:

«Παράλληλα, την καλούμε να παρουσιάσει μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του αναθεωρητικού τουρκικού αφηγήματος της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ και την δέσμευση της Τουρκίας σε διάλογο με την Ελλάδα στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα