ΑΘΗΝΑ
18:09
|
01.05.2024
«Αποτελεί στάδιο στη σχεδιαζόμενη διεθνή αναγνώριση και αναβάθμιση του ΝΑΤΟϊκού προτεκτοράτου του Κοσόβου» η ένταξη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση τονίζει.
ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου, μετά από εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Ν.Δ., καταδικάζει με σημερινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Επισημαίνει πως η απόφαση έρχεται 25 χρόνια μετά την ΝΑΤΟϊκή επίθεση στην πρώην Γιουγκοσλαβία και εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης των αποτελεσμάτων της ΝΑΤΟϊκής επέμβασης στα Βαλκάνια.

«Αποτελεί στάδιο στη σχεδιαζόμενη διεθνή αναγνώριση και αναβάθμιση του ΝΑΤΟϊκού προτεκτοράτου του Κοσόβου» τονίζει υπενθυμίζοντας τη στάση «αποχής» που επέλεξαν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) ως  πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ χαρακτηρίζει αυτή τη στάση ως συνδεόμενη με τις «ευρωατλαντικές παρωπίδες» τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Είναι, όμως, μια κάκιστη «υπηρεσία» για τα συμφέροντα των λαών των Βαλκανίων, όλων των λαών, που βιώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την απόσπαση και κατοχή εδαφών τους, όπως είναι και ο λαός της Κύπρου, που εδώ και 50 χρόνια βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Το ΚΚΕ, όπως και πριν 25 χρόνια, έτσι και σήμερα θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στα καπιταλιστικά συμφέροντα και στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους, που ξαναμοιράζουν το γη, χαράσσοντας τα σύνορα με των λαών το αίμα και στις αποφάσεις τους, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» του εθνικιστικού μίσους και των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα