ΑΘΗΝΑ
17:27
|
02.05.2024
Ο Μακρόν υποδεχόμενος τον Λιβανέζο πρωθυπουργό δήλωσε πως θα επιχειρούσαν να ξεκαθαρίσουν «έναν οδικό χάρτη» για το ξεπέρασμα της κρίσης που πλήττει τον Λίβανο.
Από τη σημερινή συνάντηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είχαν σήμερα στο Παρίσι ο Λιβανέζος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, και ο επιτελάρχης του στρατού, στρατηγός Τζόζεφ Αούν, στη σκιά της εντεινόμενης αύξησης της αντιπαράθεσης Ισραήλ-Ιράν και των συγκρούσεων ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τους μαχητές της λιβανέζικης πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης, Χεζμπολάχ.

Ο Μακρόν υποδεχόμενος τον Λιβανέζο πρωθυπουργό δήλωσε πως θα επιχειρούσαν να ξεκαθαρίσουν «έναν οδικό χάρτη» για το ξεπέρασμα της πολυεπίπεδης (πολιτικής, χρηματοπιστωτικής, στρατιωτικής) κρίσης στον Λίβανο. Πρόσθεσε επίσης πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής την Πέμπτη αποφάσισε «να αυξήσει την υποστήριξή του στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου και να δώσει βοήθεια ώστε να γίνουν ζωτικά βήματα για την οικονομία και για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τους Σύρους πρόσφυγες».

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός και ο επιτελάρχης στρατηγός Αούν που συνοδευόταν από τον Λιβανέζο πρέσβη στο Παρίσι, Μπούτρους Ασακίρ πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων όχι μόνον με τον Γάλλο Πρόεδρο  αλλά και άλλους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Από γαλλικής πλευράς στις συνομιλίες συμμετείχαν η σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Αν Κλερ Λετζέντρ, η διευθύντρια του τμήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αν Γκρίλο και ο Γάλλος Πρέσβης στον Λίβανο Ερβέ Μαγκρό.

Ιδιαίτερη συνάντηση είχαν στη συνέχεια ο Λιβανέζος επιτελάρχης στρατηγός Τζόζεφ Αούν με τον Γάλλο ομόλογό του, στρατηγό Τιερί Μπούρκχαρντ. Σύμφωνα με πηγές ορισμένων λιβανέζικων ΜΜΕ στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και Ιταλός στρατηγός και η συνάντησή τους αποτιμήθηκε ως «θετική».

Αργότερα δόθηκε γεύμα προς τιμήν της αντιπροσωπείας του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα