ΑΘΗΝΑ
02:59
|
03.05.2024
Το κυβερνών κόμμα έρχεται ήδη δεύτερο με 16% κατά τις πρώτες 100 μέρες του Ατάλ στον πρωθυπουργικό θώκο, πριν καλά-καλά πάρει και νέα μέτρα λιτότητας.
Γκαμπριέλ Ατάλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έφερε την άνοιξη στα Ηλύσια Πεδία ο «κούκος» του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών στη θέση του 35χρονου πρωθυπουργού της Γαλλίας αποδεικνύεται μάλλον δυσοίωνος αφού κατά την Ντόιτσε Βέλλε «ξαφνικά απουσιάζουν δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό της Γαλλίας», η κυβέρνηση Μακρόν χάνει (και άλλο) «τη δημοτικότητά της» σε αντίθεση με το λαϊκίστικο κόμμα της Μαρίν Λεπέν που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει ευρωεκλογών.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ που είναι από τους νεαρότερους πρωθυπουργούς στην Ιστορία της χώρας του αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων με εξαίρεση θέματα διαχείρισης κρίσεων όπως για παράδειγμα φάνηκε από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του Γκαμπριέλ Ατάλ, η δημοτικότητα της «Εθνικής Συσπείρωσης» (Rassemblement National, RN) της Μαρίν Λεπέν έχει αυξηθεί. Η αρχική ελπίδα ήταν ότι ο Αττάλ θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του εύγλωττου ηγέτη του RN Τζορντάν Μπαρντελά.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos το RN λαμβάνει 32%, το κυβερνητικό στρατόπεδο 16% και μία σοσιαλιστική συμμαχία 13%.

Εάν αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων επιβεβαιωθεί και στις εκλογές τον Ιούνιο, αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υπόλοιπη θητεία του Μακρόν.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει σύντομα αντιδημοφιλή μέτρα λιτότητας όπως η μείωση των επιδομάτων ανεργίας και οι περικοπές στα επιδόματα ασθενείας ώστε να μην αυξηθεί και άλλο η φορολογία.

Τα σχέδια αυτά αναμένεται να προκαλέσουν νέα, μεγάλη δυσαρέσκεια στους Γάλλους πολίτες, ενόψει και του κύματος ακρίβειας που σαρώνει το Παρίσι και άλλες περιοχές της χώρας, ενόψει και φετινών θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα