ΑΘΗΝΑ
06:54
|
02.05.2024
Μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να εξαιρέσει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος τον Δημήτρη Παπανώτα.
Στις 7 το απόγευμα στον Ελληνικό Κόσμο η παρουσίαση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό το βάρος της αποπομπής του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με την κακοποίηση των γυναικών, το τελικό ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα στον Ελληνικό κόσμο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην εκδήλωση, όπως ανακοινώθηκε θα παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών», όπως αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντός του.

«Αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα.Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 42 υποψηφίους, οι 35 αναδείχθηκαν από τις προκριματικές εκλογές, οι δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά και οι υπόλοιποι πέντε (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας), επιλογής Κασσελάκη, θα παρουσιαστούν σήμερα.

Αποπομπή Παπανώτα για τις δηλώσεις του περί γυναικών

Χθες, Πέμπτη και μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να εξαιρέσει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος τον Δημήτρη Παπανώτα.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη “φορτώσει” ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας: «Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία».

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», καταλήγει η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη.

Τον κ. Παπανώτα θα αντικαταστήσει στο ευρωψηφοδέλτιο ο πρώτος επιλαχών στην Αττική, Κώστας Σιδηρόπουλος, γιος της πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Τσίπρα, Κατερίνας Παπακώστα.

Οι 35 υποψήφιοι των εσωκομματικών εκλογών

Στη λίστα των 35 υποψηφίων που προκρίθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές περιλαμβάνονται κατ’ αλφαβητική σειρά βρίσκονται οι ακόλουθοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ανα περιφέρεια.

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

1) ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΓΛΑΙΑ
2) ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΑΠΟΔΗΜΟΙ

1) ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2) ΜΟΥΜΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
2) ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
3) ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
4) ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΥΡΤΩ
5) ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
6)ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
7) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
8)ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ)
9) ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10) ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
11) ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12) ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΙΓΑΙΟ -ΒΟΡΕΙΟ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

ΑΙΓΑΙΟ-ΝΟΤΙΟ

ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1) ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
2) ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3) ΜΟΛΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

1) ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2) ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3) ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΙΜΩΝΕΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1) ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)
2) ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3) ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4) ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

ΚΡΗΤΗ

1) ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
2)  ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα