ΑΘΗΝΑ
18:01
|
03.05.2024
Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου» παρουσία του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» Maxime Reynaud και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Την Ολυμπιακή Δάδα μετέφερε στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας για την αφή του βωμού ο λαμπαδηδρόμος Ολυμπιονίκης της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης ανθυπολοχαγός (ΥΠ) Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε στην λαμπαδηδρόμο Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας ανθυποσμηναγό Σοφία Παπαδοπούλου.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι η Ολυμπιακή φλόγα αποτελεί σύμβολο των ιδεωδών του Ολυμπισμού, δηλαδή της ειρήνης, της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και μία γέφυρα που ενώνει τους αγώνες της αρχαιότητας με τους σημερινούς.

Παράλληλα, τόνισε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μία χώρα με την οποία μας συνδέουν βαθύτατοι ιστορικοί δεσμοί αδελφοσύνης, επισημαίνοντας την πεποίθηση ότι θα στεφθεί από επιτυχία και θα συμβάλει στην προσπάθεια του ολυμπιακού κινήματος για επίτευξη εκεχειρίας και μετριασμό των διεθνών εντάσεων, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα