ΑΘΗΝΑ
19:24
|
03.05.2024
Παρά τις δύο επανεκκινήσεις του αγώνα που μηδένισαν την διαφορά στην κορυφή, έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση
Δεύτερος τερμάτισε ο Βρετανός Λάντο Νόρις με McLaren, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δεύτερη διαδοχική νίκη του και τέταρτη στους πέντε εφετινούς αγώνες της Φόρμουλα 1 πανηγύρισε σήμερα, Κυριακή, ο Μαξ Φερστάπεν στο κινεζικό γκραν πρι, το οποίο διεξήχθη στη Σαγκάη, για πρώτη φορά μετά το 2019.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position και, παρά τις δύο επανεκκινήσεις του αγώνα που μηδένισαν την διαφορά στην κορυφή, έφτασε με άνεση στην τελική επικράτηση που σηματοδότησε και την 58η νίκη στην καριέρα του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Βρετανός Λάντο Νόρις με McLaren, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull.

Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ακολούθησαν κλείνοντας την πρώτη πεντάδα για την Ferrari, καθώς μαζί με τον Νόρις ήταν οι μοναδικοί που έκαναν μόνο ένα πιτ-στοπ  εκμεταλλευόμενοι τις δύο διαδοχικές εισόδους του οχήματος ασφαλείας στον 24ο και 27ο γύρο για το μηχανικό πρόβλημα της Sauber του Βάλτερι Μπότας και για την εγκατάλειψη του Γιούκι Τσουνόντα με κλατάρισμα της RB έπειτα από σύγκρουση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα