ΑΘΗΝΑ
08:16
|
06.05.2024
Το Ισραήλ κατήγγειλε την Κυριακή την αδερφή του ηγέτη της Χαμάς, με την κατηγορία της υποκίνησης και της αλληλεγγύης σε τρομοκρατική ομάδα.
Ο κορυφαίος ηγέτης της παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη, Ιράν, 26 Μαρτίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εισαγγελέας του Ισραήλ κατήγγειλε την Κυριακή την αδερφή του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, με την κατηγορία της υποκίνησης και της αλληλεγγύης σε τρομοκρατική ομάδα, αφού φέρεται να επαίνεσε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που πυροδότησε τον έξι μήνες πόλεμο στη Γάζα, αναφέρει το Reuters.

Η Σαμπάχ αλ-Σαλέμ Χανίγιε, 57 ετών, ζει στην πόλη Τελ Σεβά του νότιου Ισραήλ. Ο αδερφός της εδρεύει στο Κατάρ, όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Χαμάς, της ισλαμιστικής ομάδας που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χανίγιε κρατείται υπό κράτηση μετά τη σύλληψή της την 1η Απριλίου, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον δικηγόρο της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, η Χανίγιε έστειλε μηνύματα σε δεκάδες επαφές, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού της, επαινώντας τη διασυνοριακή επίθεση και καλώντας για περαιτέρω «σφαγή».

Ένα από τα μηνύματά της που αναφέρεται στο κατηγορητήριο περιλαμβάνει τη φράση: «Θεέ μου, μέτρησε τους και σκότωσε τους και μην αφήσεις κανέναν από αυτούς, ω Θεέ».

Η Χαμάς σκότωσε περίπου 1.200 Ισραηλινούς και ξένους στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, πυροδοτώντας τον πόλεμο, στον οποίο η υγειονομική αρχή της Γάζας αναφέρει ότι περισσότεροι από 34.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα