ΑΘΗΝΑ
09:30
|
19.05.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως μεταβαίνει στις δύο χώρες του Κόλπου στο πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη Μέση Ανατολή.
Ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Γεραπετρίτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε Κατάρ και Κουβέιτ μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ελπίζοντας να συμβάλλει στις προσπάθειες για «ειρήνευση» στην «πολύπαθη Μέση Ανατολή».

Ο υπουργός που συμμετείχε νωρίτερα σήμερα με τους άλλους 26 ομολόγους του στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο αναχώρησε για τις δύο χώρες του Κόλπου δηλώνοντας πως κάνει αυτό το ταξίδι «ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή η οποία συντελείται».

Σε δήλωση που έκανε νωρίτερα προσερχόμενος στο Συμβούλιο τόνισε πως η «Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι»  και πως θα πρέπει να επιλέξει είτε να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων με περισσότερο ενεργή παρουσία ή θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή.

«Στο πλαίσιο ακριβώς των ειρηνευτικών προσπαθειών που γίνονται αμέσως μετά το Συμβούλιο θα ταξιδέψω στις χώρες του Κόλπου, στο Κατάρ και στο Κουβέιτ ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή η οποία συντελείται».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα