ΑΘΗΝΑ
23:09
|
03.05.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως μεταβαίνει στις δύο χώρες του Κόλπου στο πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη Μέση Ανατολή.
Ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Γεραπετρίτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε Κατάρ και Κουβέιτ μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ελπίζοντας να συμβάλλει στις προσπάθειες για «ειρήνευση» στην «πολύπαθη Μέση Ανατολή».

Ο υπουργός που συμμετείχε νωρίτερα σήμερα με τους άλλους 26 ομολόγους του στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο αναχώρησε για τις δύο χώρες του Κόλπου δηλώνοντας πως κάνει αυτό το ταξίδι «ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή η οποία συντελείται».

Σε δήλωση που έκανε νωρίτερα προσερχόμενος στο Συμβούλιο τόνισε πως η «Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι»  και πως θα πρέπει να επιλέξει είτε να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων με περισσότερο ενεργή παρουσία ή θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή.

«Στο πλαίσιο ακριβώς των ειρηνευτικών προσπαθειών που γίνονται αμέσως μετά το Συμβούλιο θα ταξιδέψω στις χώρες του Κόλπου, στο Κατάρ και στο Κουβέιτ ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή η οποία συντελείται».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα