ΑΘΗΝΑ
09:42
|
19.05.2024
Συναντώντας τον Πρόεδρο της Ουρουγουάης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και το «πολύ καλό» επίπεδο διμερών σχέσεων.
Από την επίσκεψη της Προέδρου στο Μοντεβιδέο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας δεκτή πρόσκληση του 53χρονου Ουρουγουανού ομολόγου της, Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε Πόου.

Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Μοντεβιδέο, η Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον ομόλογό της για τη θερμή υποδοχή και το «πολύ καλό» επίπεδο διμερών σχέσεων.

Συμφώνησαν ότι σε μια εποχή πολλαπλών διεθνών κρίσεων και παγκόσμιων προκλήσεων, όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, η διεθνής συνεργασία, με βάση το διεθνές δίκαιο, αποτελεί τη μόνη επιλογή, ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές αποστάσεις.

Η Προέδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης τον ομόλογό της για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό και εξέφρασε την χαρά της για τα ισχυρά φιλελληνικά αισθήματα του λαού της Ουρουγουάης, επισημαίνοντας πως ρόλο σε αυτό έχει παίξει η μικρή αλλά δυναμική ελληνική ομογένεια.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα