ΑΘΗΝΑ
23:14
|
04.05.2024
Τα μαρτύρια των Παλαιστινίων έχουν μακρά συνέχεια. Ο ισραηλινός στρατός προωθεί σχέδια επίθεσης στη Ράφα διάρκειας έξι βδομάδων, λένε οι τελευταίες πληροφορίες.
Οικογένεια Παλαιστινίων στη Ράφα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις προετοιμασίες για τη χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας που σχεδιάζει εδώ και καιρό στην πόλη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις για τον αναμενόμενα μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ αμάχων.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της ισραηλινής  εφημερίδας The Times of Israel και της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal ο στρατός επιταχύνει τις προετοιμασίες για «απομάκρυνση» των Παλαιστινίων αμάχων από τη Ράφα ώστε να βάλει μπροστά την «εκκαθαριστική» επιχείρηση που αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου έξι βδομάδες.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν πως τις πρώτες δύο με τρεις βδομάδες, το βάρος θα δοθεί  στην απομάκρυνση αμάχων «σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες». Υποτίθεται πως ένα μέρος των αμάχων θα μεταφερθεί στην ήδη κατεστραμμένη από τους πολλαπλούς βομβαρδισμούς νότια πόλη Χαν Γιούνις όπου ξεκινά το στήσιμο σκηνών και καταφυγίων με εγκαταστάσεις «σίτισης και υπηρεσιών υγείας».

Μετά, ο στρατός θα αρχίσει να μετακινεί δυνάμεις του στη Ράφα και να στοχοποιεί «περιοχές όπου πιστεύεται πως κρύβονται μαχητές και ηγέτες της Χαμάς».

Ο στρατός υποστηρίζει εδώ και καιρό πως στη Ράφα βρίσκονται τέσσερις από τις 24 ταξιαρχίες της Χαμάς και πως όσο η πόλη παραμένει (με όλη τη σχετικότητα του όρου…) «αλώβητη», τόσο η οργάνωση θα διατηρεί την ικανότητα να παραμένει απειλή για τα ισραηλινά στρατεύματα.

Στο μεταξύ, η πολεμική αεροπορία συνεχίζει τα πλήγματα σε συνοικίες της Ράφας σκοτώνοντας και τραυματίζοντας μέσα στο τελευταίο 24ωρο δεκάδες αμάχους, εκ των οποίων τουλάχιστον 15 ήταν παιδιά και έφηβοι ηλικία από 12 μηνών ως 15 ετών.

Από την αρχή του πολέμου που σήμερα διανύει την 199η μέρα, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 34.151 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει πάνω από 77.084 άλλους. Πολλές χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι που θάφτηκαν στα ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα