ΑΘΗΝΑ
06:10
|
21.06.2024
Το περιστατικό θυμίζει 2023, όταν το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης μετονόμασε τον πίνακα «Ρωσίδες χορεύτριες» σε «Ουκρανές χορεύτριες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως η Ρωσία επιδιώκει να «οικειοποιηθεί με κάθε τρόπο» το έργο του Ιμμάνουελ Καντ, υποστήριξε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Βερολίνο, με αφορμή τα 300 χρόνια από την γέννηση του Γερμανού φιλόσοφου.

Στην ομιλία του, ο Σόλτς ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν έχει «το παραμικρό δικαίωμα» να επικαλείται τον Καντ για τις πολιτικές του. «Όλοι θέλουμε ειρήνη στην εποχή μας. Αλλά η ειρήνη με οποιοδήποτε τίμημα δεν θα ήταν καθόλου ειρήνη», δήλωσε ο καγκελάριος. «Για τον Καντ, είναι ξεκάθαρο: όσοι δέχονται επίθεση επιτρέπεται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», τόνισε, επικαλούμενος το βιβλίο του Καντ «Για την αιώνια ειρήνη».

Πρόσθεσε ότι ο Καντ έγραψε ότι μια αναγκαστική συνθήκη ειρήνης, την οποία μπορεί να σπάσει ο επιτιθέμενος με την «πρώτη ευνοϊκή ευκαιρία», θα αποτελούσε μια απλή εκεχειρία, μια αναστολή των εχθροπραξιών και όχι ειρήνη, που σημαίνει το τέλος όλων των εχθροπραξιών.

«Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε κατά νου αυτήν την προειδοποίηση του Καντ όταν αναζητούμε τρόπους εξόδου από τους πολέμους της εποχής μας», υποστήριξε ο καγκελάριος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης μετονόμασε τον πίνακα ««Ρωσίδες χορεύτριες» του Γάλλου ιμπρεσιονιστή καλλιτέχνη Εντγκάρ Ντεγκά, σε «Ουκρανές χορεύτριες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα