ΑΘΗΝΑ
04:01
|
04.05.2024
Η Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τι έχει συμφωνήσει και τι συζητήσεις κάνει.
Νέες πιέσεις από την Ε.Ε. για τους S300
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ενημερωθεί η Βουλή σχετικά με όσα έγιναν γνωστά από το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρεται σε πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει με αντιαεροπορικά συστήματα τις δυνάμεις της Ουκρανίας, ζητούν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης και Δημήτρης Μάντζος, αρμόδιοι των ΚΤΕ, Άμυνας και Εξωτερικών αντίστοιχα του Κινήματος.

Το δημοσίευμα, που έρχεται μετά την πρόσφατη ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συμφωνίες παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην αεράμυνα της Ουκρανίας, εκ μέρους της χώρας μας, «υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια και αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας είτε σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο», αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

Με αφορμή τα όσα αναφέρουν οι Financial Times για πιέσεις, κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ώστε Ελλάδα και Ισπανία να παραδώσουν στις δυνάμεις του Κιέβου συστήματα αεράμυνας που διαθέτουν, όπως το Patriot και το S-300, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι είναι αναγκαίο «να επισημανθεί ότι η συνδρομή της Ελλάδας στην αμυνόμενη Ουκρανία έναντι της παράνομης εισβολής της Ρωσία πρέπει πάντοτε να τελεί υπό τον απαράβατο όρο της μη απομείωσης της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

«Η Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τι έχει συμφωνήσει και τι συζητήσεις κάνει σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Το έχουμε ζητήσει ήδη από τις 22 Μαρτίου 2024 όταν καταθέσαμε αίτημα για άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής», καταλήγουν οι κ. Μπιάγκης και Μάντζος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα