ΑΘΗΝΑ
05:27
|
04.05.2024
«Σήμερα μετράμε 200 μέρες και η αντίστασή μας στη Γάζα παραμένει σταθερή όπως τα βουνά της Παλαιστίνης».
Αμπού Ομπέιντα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποτυχία του Ισραήλ να πετύχει τους βασικούς στόχους που είχε θέσει από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 επισημαίνει σε σημερινό μήνυμά του ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιαρχιών Κασάμ της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 200 ημερών.

«Σήμερα μετράμε 200 μέρες και η αντίστασή μας στη Γάζα παραμένει σταθερή όπως τα βουνά της Παλαιστίνης. Οι κατοχικές δυνάμεις προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως έχουν εξαλείψει όλες τις φατρίες αντίστασης αλλά αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Ο εχθρός ήταν ανίκανος, επί 200 μέρες, να πετύχει ο,τιδήποτε άλλο πέρα από μαζικές σφαγές, καταστροφή και δολοφονίες. Ο εχθρός έχει κολλήσει στην άμμο της Γάζας και το μόνο που θα δρέψει είναι περισσότερη οργή και εκδίκηση και ντροπή!»

Στο πλαίσιο της ίδιας ομιλίας, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ είχε και το ακόλουθο μήνυμα για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου:

«Ο θάνατός σου, το τέλος της κατοχής σας, και η πτώση σας είναι η δική σας μοίρα. Θα κλαίτε μπροστά στον κόσμο και τίποτε δεν θα σας βοηθήσει να αλλάξετε την εικόνα σας».

Ο Αμπού Ομπέιντα είχε και μήνυμα για τις δυνάμεις αντίστασης σε Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη που εξαπολύουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ και των συμφερόντων του.

«Εκτιμούμε κάθε στρατιωτική και λαϊκή προσπάθεια προς την επιχείρηση «Καταιγίδα αλ Άκσα» ιδιαίτερα τις δυνάμεις που πολεμούν στα μέτωπα του Λιβάνου, της Υεμένης και του Ιράκ».

Εξήρε επίσης τους Παλαιστίνιους μαχητές που πολεμούν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τον ισραηλινό στρατό αλλά και την «Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση» του Ιράν σε αντίποινα για την επίθεση που εξαπέλυσε την 1η Απρίλη το Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας.

Παρατήρησε επίσης πως «η ιρανική απάντηση «στο μέγεθος και την φύση της  θέσπισε νέους κανόνες και μπέρδεψε τους υπολογισμούς του εχθρού».

Προειδοποίησε πως η Χαμάς θα παλέψει για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού αναφέροντας:

«Δεν θα παραδώσουμε τα βασικά δικαιώματα του λαού μας, με πιο σημαντική την αποχώρηση (σ.σ. των δυνάμεων κατοχής), την άρση της πολιορκίας και την επιστροφή των εκτοπισμένων στη γη τους». Και κατέληξε:

«Η αντίσταση θα παραμείνει πιστή στις θυσίες του λαού μας. Μεταφέρουμε τον πόνο τους και τις ελπίδες τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα