ΑΘΗΝΑ
04:46
|
04.05.2024
Όπως επισημαίνει, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες και τις κοινωνικές υπηρεσίες «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», πράγμα που δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο π.χ. για εφοπλιστές.
ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η άλλη όψη της φοροληστείας και της ακρίβειας, που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, είναι το θηριώδες υπερπλεόνασμα των 4 δις. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το οποίο είναι πάνω και από τις πιο αισιόδοξες κυβέρνησης τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες και τις κοινωνικές υπηρεσίες «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», πράγμα που δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο για εφοπλιστές, τραπεζίτες και «στρατηγικούς επενδυτές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

🔴 Το θηριώδες υπερπλεόνασμα, ύψους 4 δισ, πολύ πάνω ακόμα και από τις προβλέψεις, που ανακοινώθηκε για το 2023, είναι η άλλη όψη της φοροληστείας και της ακρίβειας, που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, αλλά και των «λεφτόδεντρων που δεν υπάρχουν», όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, υπάρχουν όμως για τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους «στρατηγικούς επενδυτές».

🔴 Παρά τα κυβερνητικά πανηγύρια, σε τίποτα δεν θα ωφεληθεί ο λαός από αυτές τις «επιτυχίες», ούτε καν με κάποια «ψίχουλα» όπως γινόταν στο παρελθόν. Αυτοί που «τρίβουν τα χέρια τους» είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και παχυλές επιδοτήσεις, και οι δανειστές-κοράκια με τις πρόωρες εξοφλήσεις.

🔴 Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κανόνων της ΕΕ, του Συμφώνου Σταθερότητας που επιστρέφει, και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν αμφισβητεί κανένα άλλο κόμμα, για «ματωμένα πλεονάσματα» και τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να πάρουν απάντηση από τον λαό και στις ευρωεκλογές του Ιούνη, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα